Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски проверки по пътищата

Снимка: Радио Шумен

Комплекс от превантивни мерки за опазване на обществения ред по време на предстоящите празници предприема Областната дирекция на МВР в Шумен. В областта се провежда специализирана полицейска операция по пътна безопасност, при която пътните полицаи ще следят дали водачите са правоспособни, дали шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества, спазват ли ограниченията на скоростните режими.

С местните администрации са набелязани съвместни мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения.

Засилено ще е полицейското присъствие около обектите и местата, където ще се провеждат мероприятия; в районите на големи търговски комплекси, коледни и новогодишни базари, църковни храмове; в районите на автогари, жп гари и други места с масово струпване на хора.

Създадена е необходимата организация за осигуряване на безопасността на движението по основните пътища преди, по време и след празничните и почивни дни. Допълнителни полицейски екипи ще бъдат разположени по трасетата в дните с интензивен трафик.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена приоритетно към подпомагане и регулиране на движението. Униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Специализирани полицейски операции ще бъдат проведени в районите на увеселителни заведения.
През периода ще се следи и изпълнението на въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили над 12 тона.

Продължава извършването на ежедневни проверки на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
ВиК - Шумен

Шумен отново денонощие без вода

Шумен отново ще остане едно денонощие без вода заради включване на част от новоизграден довеждащ водопровод. Това ще стане утре - 8 август, съобщават от ВиК - Шумен. Присъединяването към помпена станция „1300“ и пречиствателната станция за питейни води ще бъде изпълнено от фирмата строител на Лот 3 в присъствието на представители на водното..

публикувано на 07.08.24 в 11:04

Кражба от незаключен дом

23-годишен е задържан в ареста заради кражба, съобщават от шуменската полиция. Откраднато е портмоне с 500 лева и лични документи от незаключен апартамент на ул. „Тракия“ в Шумен. Това става вчера следобед. В хода на проведените мероприятия е установен извършителят на деянието – 23-годишен мъж от Шумен  Задържан е за срок до 24 часа. Образувано..

публикувано на 07.08.24 в 10:51

Пожарната в акция

Затворена е част от шуменската улица „Климент Охридски“ в отсечката от булевард „Славянски“ до улица „Цар Иван Александър“.  Причината е, че пожарен екип провежда акция по изправяне на кръста, стоящ на един от позлатените куполи на храма „Свети Три Светители“. Религиозният символ бе наклонен от силен вятър.  Работата по изправянето на кръста трябва да..

публикувано на 07.08.24 в 09:57

Ограничено движение по "Хемус"

Движението по автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан ще бъде ограничено днес от 10:30 ч. до 18:00 ч. заради подмяна на стълбове на електропровод. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Спирането на движението ще се извършва на интервали от 15 минути, за да не се образуват колони от автомобили. Трафикът ще се регулира от екипи на..

публикувано на 07.08.24 в 08:54

Трима с хепатит

74 души са се изследвали за хепатит по време на кампанията на Регионалната здравна инспекция в Шумен, информират от службата.  16 от желаещите са направили това в лабораторията на РЗИ. Там няма регистрирани положителни резултати.  Останалите са изследвани от мобилен екип, който през изминалата седмица е бил в община Каспичан. Трима души са..

публикувано на 07.08.24 в 08:49

Три случая на ХИВ

От началото на тази седмица започна лятната АНТИСПИН кампания. До 12 август всеки ден в РЗИ – Шумен ще се правят тестове за ХИВ и СПИН. Това е третата за годината безплатна скринингова кампания.  През февруари и май са се тествали 217 души. От началото на 2024 г. до момента има три случая на инфектирани с ХИВ, резултатите са потвърдени в Националната..

публикувано на 07.08.24 в 08:42
КОЦ - Шумен

Отложиха конкурса за шеф на КОЦ-Шумен

Насроченият за днес - 7 август, конкурс за избор на управител на Комплексния онкологичен център в Шумен е пренасрочен за 29 и 30 август. Причината за промяната на датите е необходимостта от набавяне на допълнителна писмена информация. Това съобщават от общинския пресцентър. На 29 август от 14:00 часа комисията по избора ще направи оценка на..

публикувано на 07.08.24 в 08:13