Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без увеличение на местните налози

"Около 2 200 000 лева са генерираните приходи през 2019 година на община Върбица", каза за Радио Шумен кметът Мердин Байрам. Той уточни, че това не са средства от местни данъци и такси, а от други дейности. Кметът категорично заяви, че не се предвижда увеличение на местните налози през следващата година.

"Нашата идея не е да се увеличат местните данъци и такси, а те да останат на минимум за да има по-добра събираемост. Така трябва да се стопанисва една община, че да генерира приходи от други дейности. Ние генерираме приходи от хотелиерство, от спортния комплекс, от общинския разсадник и други звена", заяви Мердин Байрам.

С разкриването на нови предприятия към община Върбица, се разкриват и нови работни места, каза той. Като пример посочи, че от 67 души персонал към администрацията през 2011 година, днес броят на работещите е 247 души.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Из улиците под карантина

52-годишен мъж и 50-годишната му съпруга от село Конево са нарушили карантината, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. При проверка в жилището на ул. “Христо Ботев“ около 12 часа вчера било установено, че и двамата са напуснали дома си. Започната е проверка. Случаят е докладван в компетентната прокуратура.

публикувано на 14.04.21 в 11:00

Обезопасиха газова бутилка

Шуменските огнеборци са обезопасили газова бутилка с дефектен вентил, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В 11:29 часа вчера е прието съобщение, че на ул. “Алеко Константинов“ се усеща мирис на газ. Строителна група извършвала ремонтни дейности и хидроизолация на покрив на сграда. На място пристигнал екип  от РСПБЗН - Шумен и на газова..

публикувано на 14.04.21 в 10:55

Иззеха нелегални оръжия

Незаконни оръжия и боеприпаси са иззети от дома на 36-годишен мъж в село Браничево, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.  Проверката била извършена вчера преди обяд след сигнал, че мъжът държи оръжие, без да има разрешително. Намерени били револвер с пет гнезда без марка и сериен номер, нерегистриран газов пистолет, боеприпаси,..

публикувано на 14.04.21 в 10:43

Ударни ремонти в шуменските села

В 8 села на община Шумен се ремонтират читалища, клубове и кметства от началото на годината. Това съобщиха от администрацията. Обновяват се сгради, които не са ремонтирани от десетилетия. Пребоядисват се стени, тавани, стълбища. Където е необходимо се подменят дограми, прозорци, врати и подови настилки, като строителните работи се извършват от ОП..

публикувано на 14.04.21 в 10:30

Природата в рисунки

Национален конкурс „Природата - моето вдъхновение" обявява Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“. Участниците трябва да са на възраст от I   до VII клас в направленията за рисунка, за литературна или приложна творба, а в направлението за презентации могат да участват ученици от I до ХII клас. Няма ограничения в..

публикувано на 14.04.21 в 10:13

10 жертви на COVID-19 за денонощие

218 са пациентите със симптоми на COVID-19 в шуменската болница към този час. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 200 от тях са с доказан коронавирус. В интензивно отделение има 7 души, като 4 от тях са интубирани. За денонощието са починали 10 души. 15 са постъпили за лечение, а 27 са изписани.

публикувано на 14.04.21 в 09:44

Безопасен интернет за децата

Четвъртокласници от разградското Средно училище „Христо Ботев“ се срещнаха днес със съдия Николай Борисов от Районния съд Разград и прокурор Зорница Цветкова от Районната прокуратура. Проявата е част от Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Дискутирани бяха..

публикувано на 13.04.21 в 15:53