Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родени на Рождество

Денят на бащата се отбелязва във втория ден на Рождество Христово. Днес се почита свети Йосиф Обручник, на когото били поверени Дева Мария и младенецът. Това е поводът днес да отдаваме почит на бащинството и родителските грижи. На връх Коледа в шуменската болница се родиха три бебета – две момченца и едно момиченце. Две от децата са проплакали в сутрешните часове на 25 декември, а третото - петнайсет минути преди полунощ на 25 срещу 26 декември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Свилен Арнаудов е първи в конкурса

Д-р Свилен Арнаудов   получи днес най-висока оценка – 5,20, по време на последния етап от конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, който предвиждаше събеседване с тримата кандидати. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, с 5,07...

публикувано на 30.08.24 в 16:33
Шумен, паметник

Поскъпва билетчето за Паметника

Мемориалният комплекс " Създатели на българската държава" в Шумен е с обновени цени и работно време от 2 септември. Това съобщиха от ОП "Туризъм, публични прояви и атракции".  От ноември до март работното време е от 8:30 до 17:00 часа, а от април до октомври - от 8:30 до 19:00 часа.  В комплекса се влиза само след заплащане за вход. Билетът е на..

публикувано на 30.08.24 в 13:32
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар изпепели фургон

Сигнал за пожар във фургон в землището на село Студеница е бил приет снощи около 18:20 часа. Това съобщават от шуменската полиция. На място огнеборците заварили силно развит пожар. Пламъците били погасени с помощта на 3 тона вода.  Фургонът е унищожен, причина за възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталация.

публикувано на 30.08.24 в 11:31

С канабис зад волана

36-годишен шуменец бил задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Около 11:00 часа вчера на бул. “Славянски“ в Шумен екип на полицейското управление в града спрял за проверка водач на лек автомобил "Мерцедес". Зад волана бил 36-годишният местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на..

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Шумен ще чества 6 септември

С военен ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Церемонията ще започне в 10:00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе полк. Калоян Илиев, заместник-декан на факултет..

публикувано на 30.08.24 в 10:49

Оглед на магистралата

Временно движението при км 357 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна се осъществява поетапно в активната и изпреварващата ленти. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е извършване на оглед от Областната дирекция на МВР в Шумен във връзка с катастрофа в района.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 30.08.24 в 09:45

Битките край Преслав оживяват

С военноисторическа възстановка и фолклорен концерт започва VI Национален събор на военноисторическите групи, който традиционно се провежда във Велики Преслав.  Той ще бъде открит от19:00 часа в местността "Борова гора". Военноисторическа възстановка, която представя събития от IX век, ще даде старт на тридневното приключение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 08:35