Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пияни и надрусани зад волана

34-годишен мъж от Лозница е хванат да шофира под въздействието на алкохол и наркотици. Късно снощи той е спрян за проверка, а пробата с дрегер е отчела 1.24 промила алкохол. Тестът за наркотици се оказал положителен на метаамфетамин. Нарушенията са извършени в едногодишния срок от наказването на шофьора и лишаването му от правоуправление.

18-годишен младеж от Исперих също е шофирал след употреба на наркотици. Той е спрян за проверка на 27 декември, тестът е реагирал положително за кокаин. 

По двата случая се водят бързи производства. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на Света Марина

Празникът на Света Марина беше отбелязан днес в разградското село Пороище. Присъстващите запалиха свещ в най-стария действащ православен храм в Лудогорието – църквата „Свети Атанасий“ в населеното място.  След това в параклиса с аязмото край Пороище водосвет за здраве отслужи иподякон Десислав.  Кметът Панайот Узунов благодари на община Разград..

публикувано на 17.07.24 в 14:53
Музикален дом - Разград

Укрепват Музикалния дом

Започна конструктивното укрепване на Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ в Разград. Това съобщи за БТА секретарят на Народното читалище „Развитие“ Виолета Антонова.  В края на миналата година Министерството на културата предостави финансова подкрепа в размер на 170 000 лв. за укрепването и ремонта на сградата, която се намира на..

публикувано на 17.07.24 в 14:03

Пиян стреля на мегдана

45-годишен мъж е задържан в ареста, след като произвел няколко изстрела със законно притежавания от него газ-сигнален пистолет. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът бил подаден вчера от 55-годишна жена, пред чиято къща в село Беловец стрелял мъжът. Той бил изпробван за алкохол, като тестът отчел 3.05 промила.  По случая е образувана..

публикувано на 17.07.24 в 11:55

Удари в лицето

42-годишен мъж е задържан за побой над 41-годишна жена в Кубрат, съобщават от разградската полиция. Между двамата първо възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Служители на РУ-Кубрат незабавно се озовали на мястото на сигнала. Установили, че мъжът обиждал жената и отправял закани за саморазправа, като впоследствие я ударил..

публикувано на 17.07.24 в 11:46

Оглед на сметищата

Междуведомствена комисия в Разград с участието на ЕРП – Север ще извърши оглед на нерегламентираните сметища, които са пожароопасни. Това съобщиха от областната администрация в лудогорския град.  Заради нуждата от   доброволци, които да наблюдават вече гасено огнище на пожар, тъй като до няколко часа то остава опасно, а пожарникарите трябва да могат..

публикувано на 16.07.24 в 08:32

Хигиенни пакети от БЧК

Заради жегите, от Българския Червен кръст (БЧК) в Разград отправят призив към хората, които имат право да получат хранителни и хигиенни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, да се възползват от услугата сутрешните часове на деня, съобщават от БТА.  „Очакваните високи температури може да поставят в риск здравето и..

публикувано на 15.07.24 в 09:55
Снимката е илюстративна

Продължава подмяната на тръби

Продължава работата по подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград, съобщават от общинската администрация. Тази седмица (15–21 юли) ще се извършват изкопни работи само на ул. „Александър Стамболийски“ (от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“). В този период ще се извършва и превключването на сградни водопроводни отклонения и в тези..

публикувано на 15.07.24 в 08:48