Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатно селфи

2
Паметник "Създатели на българската държава"
Снимка: Радио Шумен

В празничните дни жителите и гостите на Шумен могат да използват безплатно безжичен интернет на пет обществени места в града. През тази година беше изградена WiFi система в Градската градина, Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, НИАР „Мадара“ и във Възрожденския комплекс в града.

Община Шумен получи 15 000 евро по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU за изграждане на мрежа, която осигурява свободен достъп до висококачествен интернет на обществени места. Услугата дава възможност на жителите и гостите на града да ползват безжичен WiFi в централната градска част и обектите, които се посещават от много млади хора и туристи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане": Вървим към избори

Покрай битката за втория мандат за съставяне на правителство след разцепването на ДПС се очертава да станем свидетели на какви ли не лупинги.  Днес представителите на "Възраждане" в Шумен депутатът Веселин Вешев и общинският съветник Ивайло Обретенов обявиха, че най-вероятно се върви към избори.  Тяхната пресконференция обаче не беше свързана само с..

публикувано на 15.07.24 в 16:26

Седем съветници в Консултативния съвет

След промени в правилника за работата на Общинския съвет в Шумен членовете на Консултативния съвет са вече само 7 - председателят на съвета и неговият заместник, както и председателите на регистрираните групи общински съветници - БСП, ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Кауза Шумен“ и „Възраждане“. Всички останали общински съветници могат да присъстват на..

публикувано на 15.07.24 в 15:42

Ограничено движение по "Хемус"

Автомагистрала "Хемус" отново е затворена в района на село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по АМ "Хемус" в участъка от пътен възел "Слънчево" до пътен възел "Повеляново" между 407-и км и 412-и км в област Варна поради..

публикувано на 15.07.24 в 15:04

23 сигнала за пожари

През последното денонощие дежурните противопожарни и спасителни екипи са погасили пожари в сухи треви и храсти в землището на село Хитрино, на ул. “Индустриална“ и на ул. “Асен Златаров“ в Шумен. Пламъците от последния стигнали почти до къща и спомагателна постройка към нея. Двете сгради са спасени, пожарът е ликвидиран след 21 часа, а причина за..

публикувано на 15.07.24 в 14:19

Прохлада в горещините

Служители на община Шумен ще раздават минерална вода на всички граждани, решили да излязат в лятната жега. Акцията започва от днес - 15 юли, и ще продължи до 17 юли - сряда, в интервала от 12.00 до 15.00 часа.  Пунктовете за раздаване на вода отново ще са два. Единият ще бъде разположен до сградата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“- срещу..

публикувано на 15.07.24 в 13:53

Тежък воден режим в Чернооково

На тежък воден режим минава върбишкото село Чернооково. Това показва справка в сайта на ВиК – Шумен. В населеното място вода ще се подава по четири часа веднъж на четири денонощия. В общината на режим от миналата седмица са Върбица и селата Конево и Станянци.  В община Каолиново ограничено подаване има в селата Климент, Тъкач и Наум, а в община..

публикувано на 15.07.24 в 12:50

Юмруци в лицето

18-годишен младеж от Шумен е задържан за грабеж, съобщиха от шуменската полиция. Около14:15 часа на 12 юли в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал за побой до зала „Арена Шумен“. Съобщено било, че 18-годишен нанесъл удари с юмрук в  лицето на 15-годишен младеж от града, след което му взел 10 лева и цигари. Извършителят бил установен и..

публикувано на 15.07.24 в 12:22