Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Властта на крак за чумата

Спешно заседание на Областната епизоотична комисия свикват утре - 4 януари, от 10 ч. заради съмнение за африканска чума в голям свинекомплекс в област Шумен. Това съобщи за Радио Шумен заместник областният управител Петко Шаренков.

На извънредното заседание ще присъства изпълнителният директор на БАБХ.

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК аварии в Шумен

По отстраняването на няколко аварии работят екипите на ВиК Шумен. От сайта си дружеството съобщава за проблем на улица „Червена стена“ 16 в Шумен. Екип на ВиК е на място, очаква се около 13.00 часа водоподаването да бъде възстановено. Авария има и в Тракийския квартал, предварителните планове на екипите са проблемът да бъде отстранен след 13.00 часа..

публикувано на 02.04.20 в 12:01

Юристи даряват за лекари

Прокурорите и служителите от Окръжната прокуратура и следователите от Окръжния следствен отдел в Шумен дариха лични средства на МБАЛ – Шумен. При спонтанната дарителска акция са събрани 1140 лева. По решение на колектива, събраните средства са връчени от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита..

публикувано на 02.04.20 в 11:53

Трима върнати от КПП

Спокойна е обстановката на изградените контролно-пропускателните пунктове в Шумен, установи при  проверка директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Тази нощ от контролно-пропускателните пунктове са върнати трима, които не са имали  важна необходимост да влязат в града. Полицаите, ангажирани с контрола на вход овете и..

публикувано на 02.04.20 в 11:31

Само отрицателни проби в Шумен

Няма положителни за COVID-19 от деветте проби, взети от пазциенти на МБАЛ-Шумен, съобщават от лечебното заведение. В COVID сектора на Инфекциозно отделение са изолирани за лечение трима пациенти, положителни за корона вирус. Извършено е основно почистване с последваща двукратна крайна дезинфекция на всички помещения (болнични стаи, коридор,..

публикувано на 02.04.20 в 10:05

С грижа за медиците

Още 50 предпазни медицински шлема бяха дарени на медиците в МБАЛ Шумен. Те са изработени от ентусиасти от цялата страна – хора и фирми, които разполагат с 3D принтери и са обединени в платформа за подпомагане на медиците на първа линия в България. Сред произвеждащите и даряващи предпазни средства, има и шуменска фирма, която разполага с два..

публикувано на 02.04.20 в 09:39

В подкрепа на бизнеса

Конкретни мерки, в подкрепа на бизнеса, който е най-тежко засегнат от кризата, обсъжда ръководството на община Шумен. Това заяви кметът Любомир Христов и добави, че те ще бъдат предложени за гласуване от Общинския съвет. Сред предложенията е отпадане на таксите за някои от търговските обекти. На въпрос дали според него е необходимо..

публикувано на 02.04.20 в 08:45

Шишеяди във всяко преславско село

Атрактивно съоръжение за събиране на пластмасови бутилки, наречено „шишеяд”, набира популярност в община Велики Преслав. Железни шишеяди, наподобяващи големи бутилки, са поставени на няколко обществени места в града. От тази седмица съоръженията са поставени и в селата Кочово, Имренчево, Мостич и Драгоево.   Златомир Златев от Велики..

публикувано на 01.04.20 в 16:47