Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За книгите и младите хора

Снимка: libgabrovo.com

Клубове по интереси за младежи на възраст от 13 до 18 години организират от читалищната библиотека „Иван Радов“ в Нови пазар. Те ще са безплатни и ще се провеждат през цялата година от 14,30 ч. до 17 ч. Всеки вторник ще е сбирката на клуб „Магията на книгите“, в която участниците ще могат да коментират любимите си литературни произведения, да напишат статия за читалищния вестник и да се включат при организирането на срещи с творци. В сряда е акцията „Излекувай ме с изкуство“, чиято цел е да се възстановяват стари и повредени книги. В четвъртък ще отваря врати „Творилничка за чудеса“. В нея младите хора ще изработват корици и всякакви аксесоари, свързани с книгите. В последствие предметите ще бъдат подредени в изложба базар, а събраните от продажбата им средства ще се използват за купуване на нова литература за тийнейджъри. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко убийство в Шумен

Възрастни хора са убити днес във вила в местността “Под манастира” в Шумен. За престъплението са съобщили роднини на жертвите. Сигналът е получен в 13:30 ч. днес, заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен – старши комисар Ялчън Расим. Жертвите на злодеянието са семейство – мъжът е на 75 г., а жената – на 68 г. На мястото на..

публикувано на 23.11.20 в 18:00

8 новозаразени в Търговищко

Нови 8 случая на COVID-19 са доказани при жители на Търговищка област през последното денонощие. Седем от заболелите са в община Търговище и настанени за лечение в многопрофилната болница в общинския център. Един от новозаразените е от община Попово, но ще прекара периода на домашна карантина на адрес в друга област, за което е информирана..

публикувано на 23.11.20 в 16:10

Декларации онлайн

Още 14 декларации по Закона за местни данъци и такси могат да бъдат заявени по електронен път в Община Каспичан, става ясно от публикация във фейсбук страницата на общината. Гражданите могат да подават по интернет декларации за притежаване на автомобил до 3.5 тона, за определяне данъка за новопостроена сграда, за освобождаване от данък “сгради”..

публикувано на 23.11.20 в 15:31

Помощи за осмокласници

639 семейства от Шуменска област получиха подкрепа за 646 ученици в 8 клас, съобщи за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Мартина Драгнева. За първи път тази година беше отпусната помощ за ученици, записани в гимназиален етап. Целта е да има по-малко отпаднали от образователната система в..

публикувано на 23.11.20 в 14:25
Снимката е илюстративна

Лек спад в Шумен

7 нови случаи на положителни проби за COVID-19 на лица с адресна регистрация на територията на Шуменска област са регистрирани през последното денонощие в Единния информационен портал. Общо за последните три дни на седмицата от петък до неделя случаите са 98 (56 в петък, 22 ноември, 35 в събота, 21 ноември). Отчита се лек спад на броя на..

публикувано на 23.11.20 в 12:45

Медик от Венец почина с COVID-19

224 са настанените пациенти в COVID-19 секторите на МБАЛ - Шумен. От тях 6 са в ОАРИЛ, петима са интубирани. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. За дните от петък до момента са приети 47 пациенти и са изписани 46. Няма случаи на хора, нуждаещи се от хоспитализация, на които да не е..

публикувано на 23.11.20 в 12:37

Учениците онлайн до 4 декември

Учениците от 5 до 12 клас в област Шумен да продължат дистанционното си обучение за периода от 26 ноември до 4 декември 2020 г. включително. Това беше решено на неприсъствено заседание на Областния медицински съвет, свикано от областния управител проф. Стефан Желев. Причината за удължаването на срока на дистанционно обучение е необходимостта от..

публикувано на 23.11.20 в 12:20