Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожар изпепели кола

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

Лек автомобил „Опел“ се запалил и изгорял на пътя в близост до село Ножарево, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Произшествието е станало вчера около 18:20 ч. вследствие на късо съединение. Пожарът е потушен от екип на Противопожарен участък – Главиница. Пострадали няма.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Наши кукери - сензация в Москва

Кукерската група от село Айдемир стана сензация в руската столица на приключилия вчера Фестивал „Масленица“ в Москва.   От 20 до 27 февруари две български представителни групи - от силистренското село Айдемир и пловдивското Столетово, гостуваха на събитието по покана на Сдружение „Клуб за исторически реконструкции Ротобор“ към правителството на..

публикувано на 28.02.20 в 16:42

Втори дубъл - Дулово пак без бюджет

Бюджетът на община Дулово за 2020 година отново не бе приет на второто заседание на Общинския съвет днес. Съветниците от ДПС заявиха, че няма да гласуват предложението заради непрозрачната работа на администрацията и отказа на кмета да предостави информация за структурата и гражданските договори. В отговор кметът д-р Юксел Ахмед заяви, че повечето от..

публикувано на 28.02.20 в 15:06

Грипна ваканция в Дулово

Преустановяват се занятията във всички държавни и общински училища в Дуловската община от 2 до 4 март. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Силистра д-р Теодора Начева.  Постъпила е информация от личните лекари и от училищните ръководства за увеличена заболеваемост на учениците от респираторни инфекции и грип.

публикувано на 28.02.20 в 14:45

Щаб срещу коронавирус

Първото заседание на новосформирания под егидата на областния управител Ивелин Статев Областен кризисен щаб срещу коронаровируса заработи в Силистра. Той включва представители на регионални звена на държавни институции. Пред членовете на щаба директорът на РЗИ д-р Теодора Начева представи фактическата обстановка по темата, определяна като..

публикувано на 28.02.20 в 12:44

Мащабни проверки в Дулово

Мащабна специализирана полицейска операция се проведе вчера на територията на община Дулово под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра. В хода на операцията са проверени 192 моторни превозни средства и 225 лица. За установени нарушения са съставени 6 акта и са наложени 22 глоби по фиш. Връчени са 65 електронни фиша и са отнети 2..

публикувано на 27.02.20 в 10:54
Илияна Йотова

Вицепрезидентът в Тутракан

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще посети Тутракан днес. Поводът е инициативата „Посланик за един ден”, която се проведе за трета година от посолството на Великобритания в България под нейния патронаж. В проявата участва и тутраканската ученичка Никол Георгиева, която е победителката, избрана от Йотова за съвместна работа,..

публикувано на 27.02.20 в 09:14
Река Дунав - Силистра

Строг граничен контрол

Регионалната здравна инспекция в Силистра взема мерки за граничен контрол на граждани, които се завръщат от страни с установени случаи на разпространение на коронавируса - Италия, Китай, Тайван и Хонгконг. Това съобщи директорът на инспекцията д-р Теодора Начева. Пряко участие на медицински кадри на граничните пунктове няма, но гражданите трябва..

публикувано на 26.02.20 в 13:00