Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ало измама за фермери

Снимка: БГНЕС

Държавен фонд „Земеделие“ предупреждава земеделските производители, че от началото на годината върви нов вид телефонна измама.

Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за „услугата“.

ДФ „Земеделие“ припомня, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. Ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново пилешко със салмонела

Птиче месо, замърсено със салмонела, установи Българска агенция по безопасност на храните, съобщават от пресцентъра на агенцията. Цялото количество е над 37 тона охладено цяло пиле и 13 тона охладено пилешко бутче. Трите пратки са били внос от Полша. Месото е поставено под забрана и не е допуснато на българския пазар. Резултатите от пробите   са..

публикувано на 21.01.20 в 14:12
Даниела Дариткова

Дариткова : Вотът няма да успее

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова  обясни в Русе, че внесените от БСП 40 страници с мотиви за искания вот на недоверие са подписани само от народните представители социалисти и не очаква в пленарна зала да получат допълнителна подкрепа. „Аз разчитам на отговорните политици, които са в парламента, и..

публикувано на 20.01.20 в 18:06

Помощите идват навреме

Няма закъснение в плащането на месечните помощи за хората с увреждания за декември. Това заявиха за Българското национално радио от Агенцията за социално подпомагане. Слушатели са сигнализирали, че все още не са получили парите си. От изпълнителната агенция посочиха, че срокът за плащане на сумите е 31 януари и заявиха, че нямат информация защо..

публикувано на 20.01.20 в 14:47

Отиде си Благовест Сендов

На 87-годишна възраст почина световноизвестният български учен математик академик Благовест Сендов, съобщава БГНЕС. Той беше не само голям учен и преподавател, но и изтъкнат държавник и общественик – ректор на Софийския университет, главен научен секретар на Българската академия на науките, председател на Българската академия на науките,..

публикувано на 20.01.20 в 10:49

Църквата почита Патриарх Евтимий

Българската православна църква почита днес паметта на Евтимий - патриарх Търновски. Светецът е роден около 1327 г. в знатен род от старата българска столица Велико Търново. Съвсем млад се присъединява към монашеското братство на Килифаревския манастир, ръководен от Теодосий Търновски. По-късно младият духовник учи във Византия, но разочарован се..

публикувано на 20.01.20 в 07:16

Райони без ток

Разград Без ток днес /20.01/ и утре / 21.01/  от 9 ч. до 16 ч. , ще бъде района на селоТертер - кв. Дряново, Дом за стари хора и Базови станции на мобилните оператори, село Лъвино , както и в няколко улици в с. Голям извор. Временни смущения в електрозахранването са възможни в районите на селата Задруга, Точилари, Бисерци, Мъдрево,..

публикувано на 20.01.20 в 06:41

Облачен понеделник

През нощта в Разградско и Шуменско на места прехвърча слаб сняг. 0 градуса показваха термометрите тази сутрин в Шумен, Търговище и Разград, в Силистра-1 градус, в Русе-2. И днес ще преобладава облачно време, но привечер облачността ще започне да се разкъсва. На отделни места отново е възможно да превали слаб дъжд или сняг. Ще духа до умерен вятър от..

публикувано на 20.01.20 в 05:52