Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кражба и бой на пътя

Снимка: Радио Шумен

61-годишен мъж от Брестовене сигнализирал в полицията в Кубрат, че е бил ограбен около 21 ч. на 14 януари на пътя между Кубрат и село Медовене. Това съобщават от разградската полиция.

Потърпевшият разказал, че му е нанесен побой и му е отнето противозаконно черно кожено яке, с което е бил облечен. След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 24-годишен мъж от село Брестовене, криминално проявен.

Образувано е бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурни рекорди

Температурен рекорд е отчетен този следобед в Разград. Измерени са 20.5 градуса. Досега най-високата стойност на датата 26 февруари е била през 1951 година – 19.6 градуса. Това съобщиха от НИМХ - филиал Варна. Температурен рекорд има и в Силистра. Температура от 21.4 градуса е измерена днес в Силистра, съобщиха от..

публикувано на 26.02.20 в 16:03

Нов дом за децата

Лентата на обновената детска градина „Незабравка“ в Разград беше прерязана днес. Детското заведение е ремонтирано с близо 430 000 лева, отпуснати по проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура. На покрива и външните стени на сградата е монтирана топлоизолация, а дограмата е подменена с PVC. В двора на..

публикувано на 26.02.20 в 14:19

Разчистват бивш комбинат

Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат. Това става след публикация на статия в местна медия в края на миналата седмица със   заглавие „Домостроителният комбинат стана огромно сметище“. Мястото бе посетено от заместник-кметовете на община Разград и директора на..

публикувано на 25.02.20 в 13:28

Тийнейджъри с дрога по обед

Сигнал за петима младежи, които се дрогират в Разград, е получен от преминаващ гражданин на тел.112. На посоченото място - пейка на улица „Вардар“, е изпратен полицейски екип. Служителите на реда са установили три момчета - двама на 19 години и един на 16 години, и две момичета на 18 и на 16 години. Под пейката е открито черно найлоново пликче с..

публикувано на 25.02.20 в 11:56

Градини и училища за милиони

Три обновени детски градини в Разград ще бъдат открити тази седмица. Дейностите са извършени по проекта за обновяване на образователна инфраструктура, който се реализира в рамките на Инвестиционната програма на Общината. От 10:30 ч. ще се проведе официалната церемония по откриването на обновената детска градина „Зорница“. Церемониите по..

публикувано на 25.02.20 в 10:01

Неуспешна кражба от кола

Непълнолетни момчета от Кубрат са направили опит за кражба от автомобил, паркиран на бензиностанция, съобщават от Областната дирекция на полицията в Разград. Сигналът е получен около 17 часа на 22 февруари в Районното управление в Кубрат. При огледа на място е установено, че непълнолетните крадци – на 15 и на 17 години – са влезли в колата през..

публикувано на 23.02.20 в 11:54

Грамота от министъра

Благодарствена грамота от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Грамотата бе връчена на 20 февруари   от началника на Военното окръжие подполковник Диян Желев, съобщават днес от областната управа. Министърът награждава областния управител на Разград за активно участие и..

публикувано на 21.02.20 в 11:07