Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отстраниха осем ВиК аварии

2
Снимка: Радио Шумен

Осем аварии вече са отстранени по магистралния водопровод от язовир „Тича“. Това съобщи за Радио Шумен говорителят на ВиК – Шумен Камен Андонов. 6 от тях са в района на село Хан Крум – до бензиностанцията и при Тунела.

Към 16 ч. работата по тръбата с размер фи800 в местността “Сусурлук” до Дивдядово продължава. Вероятно ще са нужни още около 4 - 5 часа. Подменени са и четири крана в Помпена станция “1300 години”.

От водното дружество съобщиха, че екипите ще работят и през нощта.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Томбул джамия се бори за награда

Шуменската Томбул джамия е включена в годишните награди на Платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA. Паметникът на културата участва в категорията „Нормалност на годината“ в подкаст „Добрите реставрации и реконструкции“. Според организаторите на анкетата, обектите включени там показват сложната многопластовост на архитектурната ни история..

публикувано на 22.01.20 в 15:15

Кредит за старите кладенци

Община Шумен да започне процедура за теглене на кредит от 10 милиона лева за възобновяване на алтернативните водоизточници, както и да бъде избрана 7-членна комисия за наблюдение, анализ и контрол на дейността на ВиК-Шумен. Това предлага в докладна записка общинският съветник Добромир Драев. В мотивите си той изтъква, че довеждащият водопровод е..

публикувано на 22.01.20 в 13:28

Деан Станчев се закле

Деан Станчев, лидер на ВМРО Шумен, днес положи клетва като народен представител. Той застава на мястото на Емил Димитров – Ревизоро, който вече е министър на околната среда и водите. След местния вот през есента на миналата година Деан Станчев отново бе избран за общински съветник. Снимки Пламен Стоименов

публикувано на 22.01.20 в 12:42

Шумен далеч от епидемия

„За момента нямаме основания да изпращаме проби за установяване на грип в София“. Това каза за Радио Шумен д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ Шумен. По думите й, хората с дихателни инфекции в Шуменска област са в границите на нормалното. Болни през последните дни са 104 на 10 хиляди души. „Когато заболеят 140 на 10 хиляди души, можем да говорим за..

публикувано на 22.01.20 в 12:13

С 2.96 промила зад волана

43-годишен пиян водач е задържан в Районното управление в Търговище. Тестът с дрегер установил, че управлявал с 2,96 промила алкохол. Полицейска проверка е била направена вчера след 17 ч. в града до кръстовището на бул. „Митрополит Андрей“ в областния град. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване.

публикувано на 22.01.20 в 11:51
Велики Преслав

По-високи кметски заплати

С 10 на сто се повишават заплатите на кметовете в община Велики Преслав, считано от 1 януари тази година. Това реши местният общински съвет на последното си заседание. Така градоначалникът ще получава месечно 2360 лв., кметовете на големите села Драгоево, Златар, Троица, Миланово и Кочово – по 1100 лв., а кметовете на селата с по-малко от 500..

публикувано на 22.01.20 в 11:28

Поискаха тенис базата

Безвъзмездно ползване   на общинската тенис база до училище „Йоан Екзарх Български“ от Тенис клуб „Шуменец“  за срок от 10 години предлага в своя докладна записка до кмета на община Шумен общинският съветник от групата на „Демократична България“ Артур Алтунян. От клуба уверяват, че ще инвестират 45 000 лв., като ще извършат ремонт на сградата и..

публикувано на 22.01.20 в 11:02