Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Авариите са отстранени

Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" към 17 ч. са отстранени, съобщи говорителят на ВиК- Шумен Камен Андонов. В момента се извършват довършителни дейности по затваряне на капаци, отоци и засипване на изкопи. Пълненето на водопроводната система ще започне утре - 18.01.2020 г. /събота/ от 10 ч. 

По-рано в ефира на Радио Шумен управителят на водното дружество инж. Илиян Илиев заяви, че се надява мрежата да издържи и да няма изненади.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Селфи в Стария Шумен

Във възрожденския комплекс в Шумен и къщите „Баба Райна“, „Среброва къща“, „Ганушева къща“ и къща „Д-р Верби“ посетителите могат да използват безплатно безжичен интернет. WiFi системата работи още в Градската градина, на територията на информационния център и касата на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост..

публикувано на 21.02.20 в 15:47

Дърва за столетник

Ахмед Льотев от върбишкото село Маломир е единственият столетник и единствен ветеран от войните на територията на три общини, съобщи експертът от Военното окръжие в Шумен Димчо Неделчев, който отговаря за районите на Велики Преслав, Върбица и Смядово.  Столетникът неведнъж е получавал помощ под различна форма от кмета на Върбица Мердин Байрям,..

публикувано на 21.02.20 в 15:32

Допълнителни автобуси

Допълнителни автобуси по линия №14 ще бъдат осигурени за Голяма задушница. Това съобщи за Радио Шумен управителят на „Шумен – пътнически автотранспорт“   Деян Банков. До 12.00 ч. утре автобусите ще се движат през интервал от 15 – 20 минути. При заявено желание от страна на гражданите, автобус № 7, който обслужва Дивдядово, ще пътува до..

публикувано на 21.02.20 в 15:22

Млади иноватори на финала

Ученици от Шумен са на финала в ученическия конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“. Над 900 ученици от цялата страна се включиха в надпреварата, организирана от инвестиционният фонд с фокус устойчиво развитие и иновации PostScriptum Ventures. Отборът на шуменското училище „Сава Доброплодни“ е сред финалистите във втората възрастова..

публикувано на 21.02.20 в 15:10

Кметове броят кокошки

Кметовете на населените места в Община Велики Преслав са натоварени с изготвянето на списъци на стопаните, които отглеждат в задните си дворове домашни птици. Кметовете броят кокошки, пуйки, патици и гълъби въз основа на заповед, издадена от Българската агенция за безопасност на храните. Преброяването  се налага заради евентуално ваксиниране срещу..

публикувано на 21.02.20 в 14:40

На кафе във възрожденска къща

На улицата с възрожденски къщи в Шумен от днес работи старо градско кафене. Ако посетите къщата на д-р Верби, ще ви предложат кафе, приготвено на пясък, може да опитате бяло сладко, което ще ви сервират с лъжица в чаша вода, както и други  лакомства на старите шуменци. Къщата е реплика на дома на санитарния лекар д-р Евтим Верби.  Докторът имал..

публикувано на 21.02.20 в 13:41

1039 лева средна заплата

1039 лв. е средната брутна работна заплата в Шуменска област през последното тримесечие на 2019 година. Средното възнаграждение остава по-ниско от това за страната, което е 1349 лева, съобщават от териториалното статистическо бюро в Шумен.   По размер на средната работна заплата Шумен заема 14-то място сред 28-те области. С най-високо..

публикувано на 21.02.20 в 12:50