Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Помощ за Австралия

Снимка: Ройтерс

Дарителска кампания за събиране на средства за справяне с щетите от пожарите в Австралия организират учениците от Първо средно училище „Св. Седмочисленици" в Търговище. Те са записали видео, с което призовават своите приятели, учители, родители и съученици да се включат в кампанията.

В посланието учениците изразяват своето желание да помогнат на многото пострадали животни по време на бушуващите огньове в Австралия, съобщи за Радио Шумен Анета Милева, учител по български език и литература в училището. Събраните средства ще бъдат изпратени чрез Българския червен кръст. Кутиите за дарения са поставени в сградата на училището.

Инициативата е част от проекта Greentivity, който учениците от „Свети Седмочисленици“ в Търговище разработиха като младши посланици на Европейския парламент. Преди месец те дариха средства за световна екологична кампания, целта на която е да бъдат засадени над 20 милиона дървета.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват детски заведения

Близо 149 000 лв. за ремонт на детски и учебни заведения са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за тази година. Нова дограма вече е монтирана в Ясла № 2, както и на втория етаж във II ОУ „Никола Й. Вапцаров“. В ход са дейностите в детската градина „Пчелица“. В момента фирмата изпълнител премахва старата дървена дограма и поставя..

публикувано на 08.04.20 в 14:20

БЧК - Търговище с дарителска сметка

Българският Червен кръст в Търговище продължава набирането на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства. Към момента по сметката на БЧК във фонд „Милосърдие“ са постъпили 1370 лв. от граждани. Чрез фонда се оказва финансова подкрепа на хора и семейства, изпаднали в особено тежко материално положение. В настоящата ситуация..

публикувано на 08.04.20 в 11:33
Търговище

351 под карантина в Търговищко

752 души от Търговищка област са поставени под карантина от началото на извънредното положение заради опасността от COVID-19, информират от Регионалната здравна инспекция. 14-дневният период на изолация на 401 от тях вече е изтекъл. Останалите 351 души остават под наблюдение, като 198 от тях се следят от личните лекари, а 153-ма – от здравните..

публикувано на 06.04.20 в 16:43

Обновяват парк за после

Започва ремонт на парка „Роден кът“ в Търговище, информират от администрацията. Дейностите ще обхванат площ от близо 10 000 кв. м. В момента служители на общинското предприятие „Флора” премахват изсъхналата растителност в района. Засаждат се и нови дървета от видовете бреза, върба, липа, американски дъб и ясен. Предстои да се обновят..

публикувано на 06.04.20 в 14:32

Болница в безизходица

Разкрита е набирателна сметка за дарения за болницата в Омуртаг. Мярката за общинската болница в града е предприета заради заразата от коронавирус, каза за Българската телеграфна агенция главният лекар д-р Христо Желев. Здравното заведение разполага с лични предпазни средства, консумативи и препарати за дезинфекция. Дарения от..

публикувано на 06.04.20 в 11:58

Гасиха запалени комини

Неправилно ползване на отоплителни уреди е предизвикало два пожара с материални загуби в Търговищко през почивните дни. За това съобщават от Областната дирекция на МВР. В къща в село Беломорци, община Омуртаг, огънят е тръгнал след запалване на вградена в коминно тяло греда. Унищожени са мебели и домакинска техника, опушени са 90 кв. м стени...

публикувано на 06.04.20 в 10:45

Болницата в Попово в готовност

Близо 15 000 лева са постъпили в специалната дарителска сметка на болницата в Попово. Те ще бъдат използвани за купуване на предпазни облекла, маски, консумативи и респиратори. Вече е започнала процедура за доставката на един респиратор, поръчани са и 200 облекла за еднократна употреба. В условията на извънредното положение заради..

публикувано на 06.04.20 в 10:22