Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бум на варицела

Снимка: БГНЕС

Лек спад на дихателните инфекции в Шуменска област отчитат здравните инспектори. Регистрираните болни за миналата седмица са 81 при 92-ма в началото на януари.

Медиците съобщават и за нови 18 случая на варицела, като най-много, 15 души, са заразените в Шумен.

Жител на Върбица е лекуван от вирусен хепатит, от началото на месеца с това остро заразно заболяване са диагностицирани общо седем души.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Важно за личните документи

Гишето за предоставяне на административни услуги по Закона за българските лични документи при Районното управление в Исперих няма да работи тази седмица - от 17 до 21 февруари, информира полицията. Областната дирекция на МВР – Разград се извинява на гражданите за причиненото неудобство. За предходната седмица в област Разград са издадени 508..

публикувано на 17.02.20 в 11:35

Контрол на газовите уредби

Засилени проверки на автомобилите с газови уредби ще има от днес до края на седмицата в цялата страна. За това предупреждават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Контролът е, за да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство за монтиране на уредба, това да бъде заявено в „Пътна полиция“. Промяната..

публикувано на 17.02.20 в 11:27
Кметът на Шумен Любомир Христов

Приемен ден на кмета

Кметът на Шумен Любомир Христов ще има приемен ден на 24 февруари. Началото е от 14 ч. в зала 203 в общинската администрация. По същото време заместник-кметовете Росица Антонова, Найден Косев, Светлана Маркова, Боян Тодоров и Татяна Костова, както и секретарят Диян Димитров ще приемат граждани в кабинетите си. Приемен ден на 24 февруари ще има..

публикувано на 17.02.20 в 09:34
Архив

Милева вън от РУО

Началникът на Регионалното управление на образованието в Шумен Светлана Милева е освободена от длъжност. Това съобщи за Радио Шумен народният представител Иван Иванов, който на 14 февруари е разговарял с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Пред него министърът е потвърдил смяната. "Според мен, Светлана Милева съсипа образованието в..

публикувано на 17.02.20 в 09:22

Слънчев старт на седмицата

В широки граници са температурите в Североизточна България тази сутрин. Минус 3 градуса е в Шумен, 0 градуса в Русе, а 3 градуса в Силистра и Разград. На места е мъгливо или с ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо, по-късно със слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 10 до 14 градуса, за Шумен –..

публикувано на 17.02.20 в 06:35

Ремонт на пътя

Ремонтните работи по 4-километровия участък от околовръстния път до входа на село Васил Друмев в община Шумен продължават от днес, напомнят от Община Шумен. Благоприятните метеорологични условия позволяват да се възобновят строителните дейности, които включват ръчни и машинни кърпежи на пътното платно, локални ремонти, възстановяване на банкети,..

обновено на 17.02.20 в 06:08

Археолозите празнуват

Българските археолози честват днес своя професионален празник. Той се отбелязва от 1971 година по идея на Националния археологически институт с музей към БАН и по инициатива на специалистите по Тракология. Преподавателят в Шуменския университет доц. Константин Константинов от години работи във Външния на град на Плиска. Според него, животът в..

публикувано на 14.02.20 в 16:27