Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

90 000 лв. от синята зона

3
Снимка: Никола Смиленов

Правна комисия не прие предложението за 10 процентно поскъпване на абонаментните карти за паркиране в Шумен. То влиза за втори път за разглеждане в Общинския съвет, след като на сесията през декември докладната беше отложена.

„В докладната има малки промени“, обясни управителят на общинското предприятие "Общински жилища, паркинги и гаражи" Юлиян Вълчев. „Корекциите касаят отпадане на таксата за електромобили, от докладната е изключен и списъкът с паркинги, които стопанисва предприятието“, обясни Вълчев.

Пред членовете на правна комисия той предостави и справка за приходите от синята зона. От нея стана ясно, че печалбата от паркингите за миналата година е около 90 000 лева.

С 2 гласа „за“ и 3 „въздържал се“ членовете на правна комисия не приеха предложението за увеличение на абонаментните карти за паркиране. Окончателно решение ще бъде взето на сесията на 30 януари.

Членовете на Правна комисия не гласуваха днес предложението на съветника Добромир Драев за теглене на 10 милиона заем за възобновяване на алтернативните водоизточници и за избор на 7-членна комисия за наблюдение, анализ и контрол на дейността на ВиК-Шумен. Юристите бяха категорични, че преди да гласуват предложението, трябва да има становище на общинската администрация, а такова към момента няма.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дезинфекция с противопожарен автомобил

Доброволното формирование към Община Велики Преслав започна дезинфекция по главните улици в града. За целта се използва стар противопожарен автомобил, предоставен на администрацията преди четири години от Министерството на вътрешните работи. Машината се зарежда с 2,5 тона разтвор на дезинфектант, с който се пръскат улиците с най-интензивно движение...

публикувано на 02.04.20 в 18:41

Шуменска ученичка на финал в международна олимпиада

11-окласничката Вивиан Крайславова от Средното училище „Йоан Екзарх Български“ в Шумен е избрана за финалист в най-престижното събитие за гимназисти с екологична насоченост – международната олимпиада GENIUSOLYMPIAD. Събитието се провежда за десета поредна година и се организира от Рочестърския технологичен институт в Ню Йорк и фондацията..

публикувано на 02.04.20 в 17:26

В Шумен изследват за COVID-19

Има лаборатория в Шумен, в която се правят тестове за коронавирус, установи репортерска проверка на Радио Шумен. Всеки желаещ може да поиска да му бъде направен бърз или стандартен тест за COVID-19. При бързия тест се взема кръв от вената и се тества дали в организма има антитела след вече прекарано заболяване. Резултатите излизат за около 10..

публикувано на 02.04.20 в 16:54

Мерки срещу коронавирус и в Никола Козлево

Ежедневна дезинфекция се извършва във всички населени места от община Никола Козлево. За това съобщават от местната управа. Обработват се улиците, обществените сгради и площадите. С дейностите са ангажирани общински служители, на които е раздадено защитно облекло. Работата ще продължи до промяна на обявеното извънредно положение у нас, уточняват от..

публикувано на 02.04.20 в 16:23

Акредитация за шест години

Институционална акредитация и обща оценка по критериите 9,12 (от възможна максимална 10) получи Шуменският университет. Срокът на валидност на акредитацията е шест години, се казва в писмо до ректора проф. д.и.н. Георги Колев, изпратено от председателя на Националната агенция за оценяване и акредитация проф. д-р Петя Кабакчиева. Решението е следствие от..

публикувано на 02.04.20 в 15:47

Набират проекти по фонд „Култура“

Обявена е процедурата за кандидатстване по общинския фонд „Култура“ в Шумен, съобщават от местната администрация.„Детски и младежки културни дейности“ и „Творчески Шумен“ са направленията, по които може да се кандидатства за финансиране тази година. Проектни предложения и по двете направления могат да се подават от 3 април до 30 май в стая 358 на Община..

публикувано на 02.04.20 в 15:40

Даренията за болницата продължават

150 шлема за многократна употреба предостави Община Шумен на многопрофилната болница в града. Кметът Любомир Христов връчи дарението днес при посещението си в лечебното заведение. Шлемовете са изработени от прозрачен кополиестер, предпазват цялото лице и могат да се дезинфекцират със спирт. Най-късно до утре 35 шлема ще бъдат осигурени и за Комплексния..

публикувано на 02.04.20 в 14:37