Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водач без книжка налетя на камион

Снимка: Радио Шумен

25-годишен неправоспособен водач от Варна е предизвикал катастрофата, която затрудни за няколко часа тази сутрин движението по първокласния път София – Варна между Пролаз и Търговище.

При управление с несъобразена скорост в посока от Варна към София, неправоспособният водач на колата е изгубил контрол над превозното средство, навлязъл е в платното за насрещно движение и се е блъснал в камион, управляван от 47-годишен правоспособен водач от Добрич.

При катастрофата са нанесени само значителни материални щети. Алкохолните тестове на двамата водачи са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районното управление в Търговище.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс за второкласници

Пощенската кутия на инициативата „Вече знам“ очаква второкласниците в Търговище. От днес, всички желаещи да се включат в инициативата могат да изпращат своите писма. В централното фоайе на Община Търговище е разположена пощенската кутия, с познатото им любознателно жирафче. Срокът за изпращане на писмата е 16 април, включително...

публикувано на 01.03.21 в 14:08

Мартеници с кауза

Мартеница по случай 1 март е получило всяко дете от община Опака. Червено-белите символи на пролетта са дарени от името на кмета Мехидин Кадиров, съобщиха от администрацията.  Не са забравени и обитателите на Дома за стари хора в село Гърчиново. Даровете за децата и възрастните са изработени от екипа на благотворителната..

публикувано на 01.03.21 в 13:42
снимката е илюстративна

Нелегален тютюн в автомобил

47-годишен мъж от Попово е задържан за притежание на голямо количество тютюн, без акцизен бандерол. При полицейска проверка, извършена около 19,30 ч. снощи в с. Долец, община Попово, на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация е установено, че мъжът държи 240 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол. Мъжът е..

публикувано на 01.03.21 в 11:20

Кампания за кастриране на котки

Още около 10 дни ще продължи кастрационната кампания, насочена към бездомни и дворни женски котки в Търговище и близките села. Това каза за Радио Шумен Йоанна Драгнева от фондацията „Нов старт за животните в нужда“. Инициативата започна в началото месеца, като манипулациите се извършват в местна ветеринарна клиника. „До момента 99 котки..

публикувано на 27.02.21 в 16:48

Модерен център в Зелена морава

60 млн. лв. отделихме за училищата, които са отдалечени от областните градове. Това заяви министърът на образоването и науката Красимир Вълчев по време на откриването на първия училищен STEM център в област Търговище. Церемонията се състоя в Основно училище „Христо Ботев“ в с. Зелена морава. „С 2 милиарда лева сме увеличили средствата за..

публикувано на 26.02.21 в 16:08

Встъпване в длъжност

Татяна Даскалова встъпи в длъжност като председател на Окръжния съд в Търговище. Приоритетните цели, които си поставя като председател, са да създаде такава организация на работа, която да осигури още по-качествено и независимо правосъдие, в разумни срокове. „Другата важна цел в целия ми професионален живот е повишаването на авторитета на..

публикувано на 25.02.21 в 15:37

Решават проблема с кучетата

Нова програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета прие Общинският съвет в Търговище на провелото се днес заседание. Тя ще действа в периода 2021-2026 г. и е изготвена на база действащата национална програма. Мерките предвиждат ежегодно преброяване на безстопанствените кучета на територията на общината. Ще бъдат създадени електронни..

публикувано на 25.02.21 в 12:02