Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Среща на необикновен випуск

4
Снимка: Росица Стайкова

Първият випуск на варненския Институт за културно-просветни кадри се събра днес, следобед, във Велики Преслав за отбелязване на 50 години от завършването. Той е създаден през 1968 година по предложение на Людмила Живкова, а първите дипломирани кадри са били около 90 на брой. Разпределят ги на работа в Шумен, Преслав, Търговище, Добрич, Габрово и Варна.

Днес от всички градове пристигнаха представители на випуска, разгледаха старата столица и археологическия музей, направиха дарение за манастира „Св. Пантелеймон” в историческата местност „Патлейна”.

Сред випускниците е и шуменката Паунка Стоянова, която посвети дълги години от своята трудова биография на Радио Шумен.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Златна ябълка" за Денис от Шумен

Софтуер за иновативна пешеходна пътека разработва 17-годишеният Денис Исметов от Шумен. За проекта си "Енергийна пътека“ той получи национално отличие преди година. Работата му за доусъвършенстване на проекта продължава и в момента, целта му е модерните технологии да не вредят на околната среда. “Моето изобретение е приложимо навсякъде и..

публикувано на 09.07.20 в 17:07

В Шумен затягат мерките

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито трябва да се провеждат без публика, се казва в заповед на кмета на Община Шумен Любомир Христов. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за..

публикувано на 09.07.20 в 16:32

Ново кръгово до жп прелеза в Хитрино

Ново кръгово движение на площада пред старата автогара в Хитрино облекчава трафика в селото. То е част от работите по реконструкцията на пътя от с. Тимарево до жп прелеза. Стойността на целия проект е 1 млн. лв. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони, по проекта за реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа. „Вече сме на..

публикувано на 09.07.20 в 15:22

Помощи за бедни в Никола Козлево

Започна раздаването на пакети с брашно на социално слабите и нуждаещи се жители на община Никола Козлево. Това съобщават от местната администрация. Общото количество, което ще бъде разпределено, е 105 тона. Поетапно ще бъдат обхванати всички населени места. Днес брашно се раздава в селата Крива река, Църквица и Хърсово. Решението за този..

публикувано на 09.07.20 в 14:49

По-ниски добиви от пшеницата

Жътвата на хлебна пшеница в района на Велики Преслав приключи при среден добив от 400 кг, което е значително по-малко от прибраните миналата година 550 кг зърно от декар. Площите с пшеница са общо 3350 дка. 60 на сто от тях са дали по 580 кг, но добивът от останалите е едва 140 кг/дка. Това е реколта, получена при еднаква технология на отглеждане,..

публикувано на 09.07.20 в 14:35

Строг контрол в Шумен

Ограничителните мерки, въведени със заповед на здравния министър, ще бъдат строго контролирани. Това заяви областният управител на Шумен проф. Стефан Желев на днешното заседание на Областния кризисен щаб за коронавируса. Проверките ще се извършват от екипи на Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция на МВР и длъжностните лица,..

публикувано на 09.07.20 в 14:07

Центърът на Шумен без вода

Централната част на Шумен е без вода заради внезапно възникнала авария на улица "Силистра". До 17 ч. подаване няма да има в района на Кооперативния пазар и Добруджанския квартал.   Пробивът е на вътрешната водопроводна мрежа в града и в момента екипи на водното дружество вече са на място и работят, каза за Радио Шумен главният инженер..

публикувано на 09.07.20 в 12:24