Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Удариха дървената мафия

Снимка: СИДП

Организирана група, занимаваща се с незаконна сеч на дърва, е разкрита на територията на Районното управление в Исперих. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.

В частен дом в Свещари, собственост на 49-годишен мъж, са намерени 10 кубика дърва за огрев от видовете цер и благун, за които липсват необходимите документи. В имот във Вазово, собственост на 45-годишен мъж, са открити 1,3 куб.м дърва от вида цер. В частен дом в Исперих, собственост на 57-годишен мъж, са намерени и иззети 0,53 кубика дърва за огрев също от вида цер.

Освен задържания на 24 януари 34-годишен криминално проявен мъж от село Райнино, са установени още двама съучастници - 38-годишен криминално проявен и осъждан мъж и 17-годишен младеж от същото населено място.

Нанесените щети са в процес на изясняване. За случая е уведомен районен прокурор.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предпазни шлемове и за продавачите на пазара

Продавачите на плодове и зеленчуци на общинския пазар в Разград получиха днес предпазни шлемове. Те са част от дарението към Общинския кризисен щаб за борба с Коронавируса, което направиха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов. Общо шлемовете са 400. 200 от тях са раздадени на полицаите на КПП, служителите в сектор „Български..

публикувано на 09.04.20 в 17:20

Нови гори край Разград

5000 фиданки чер бор са залесени на два участъка (общо 15,4 дка) в Община Разград – край селата Ушинци и Гецово. На двете места преди 10 години е имало горски пожари, предизвикани от пастири, след което от Общинското предприятие “Разградлес“ са извършени залесителни мероприятия. Залесяването тази година е за попълване на горските площи. Използвани са..

публикувано на 09.04.20 в 15:15

Побой на мегдана

Сигнал за скандал в централната част на село Звънарци е получен около 17.30 ч. на 8 април в РУ - Кубрат. Това съобщиха от разградската полиция. На място е установено, че двама братя от тутраканското село Цар Самуил на 22 и на 19 години са нанесли побой на 22-годишен мъж от село Звънарци. След сбиването другоселците напуснали мястото и се укрили...

публикувано на 09.04.20 в 11:14

Насилник преби болната си жена

Снаха подала сигнал на тел.112, че 47-годишният й свекър нанесъл побой на 45-годишната си жена в кубратското село Божурово. Това съобщават от разградската полиция. Около 16 ч. на 8 април мъжът блъснал и ударил с юмрук съпругата си, която страда от епилепсия. Пострадалата е откарана в Неврологично отделение на МБАЛ - Кубрат. Побойникът е задържан в..

публикувано на 09.04.20 в 11:09

Мъж пострада при катастрофа

55-годишен мъж от исперихското село Лудогорци е пострадал при пътно-транспортно произшествие между град Исперих и село Голям Поровец. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Около 17.15 ч. вчера 20-годишен водач губи контрол над автомобила след ляв завой и се преобръща в канавката. При катастрофата возещият се на задната седалка..

публикувано на 09.04.20 в 11:05

По-малко нарушения на мерките

Намаляват нарушенията на въведените мерки за борба с коронавируса. Това отчитат от Общинския щаб в Търговище. Според началника на Районното управление на МВР Иван Александров, констатираните нарушения на забраната за разходки в паркове и градини са 53. "От тези 53 нарушения, установени по заповедта на кмета, 44 са за територията на град Търговище, а 9..

публикувано на 09.04.20 в 10:17

Преброяване без преброители

Преброяването на населението и жилищния фонд в Община Разград ще се проведе само с електронна преброителна карта, а не с участието на преброители, съобщават от общинската администрация. Това се налага във връзка с въведеното извънредно положение. Решението е на Централната комисия по преброяването. Радио Шумен припомня, че село Ясеновец и..

публикувано на 09.04.20 в 09:53