Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Помощ за седем двойки

Снимка: МЗГХ

Седем двойки с репродуктивни проблеми ще получат подпомагане по кампанията „Посади надежда”. Имената бяха изтеглени чрез жребий. Двойките са:

1.  Камелия Георгиева Борисова и Красимир Фанкинов Данчев

2. Живка Грозева Петрова и Христо Димитров Колев

3. Величка Цветанова Хинрикс и Фритуерих Хинрикс

4. Климентина Стефанова Керкенкова и Слави Георгиев Керкенков

5. Евелина Петрова Рангелова и Светослав Валериев Трифонов

6. Пенка Панова Рошлева и Владимир Стоянов Данаилов

7.  Таня Георгиева Желязкова и Петър Душев Петров

Като резерва бяха определени още три двойки:

1.  Ана Георгиева Иванова и Виктор Станоев Сеферинкин

2. Виолета Георгиева Дончев и Иван Иванов Арнаутски

3.  Виктория Светославова Тодорова и Живко Василев Тодоров


ВИЖТЕ ОЩЕ

Децата най-потърпевши от кризата

Правата на децата по света са тежко засегнати от кризата, дължаща се на новия коронавирус. Затварянето на училищата е направило младежите много уязвими към принуждаване към работа или към сключване на брак, съобщава Франс прес. В най-малко 23 страни бяха спрени кампаниите за ваксинация срещу дребна шарка, което засяга над 78 милиона деца на..

публикувано на 26.05.20 в 10:24
Снимката е илюстративна

Пети случай на COVID-19 в Шумен

Нов случай на заразен с коронавирус е установен в Шуменска област. Това съобщи на редовния брифинг тази сутрин главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. На 25.5.2020 г. е регистрирана положителна за COVID 19 проба на пациент, постъпил в МБАЛ-Шумен вечерта на 24.5.2020 г. с температура и данни за двустранна пневмония. Това..

обновено на 26.05.20 в 08:31

Без ток днес

Неотложни ремонти и обезопасяване на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока в Североизточна България и днес. В Разградска област от 15:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата: Горичево, Божурово, Черешово, Юпер, Звънарци и Сеслав, както и в част от кв. Дряново, улиците: "Росица", "Тимок", "Вихрен",..

публикувано на 26.05.20 в 06:15

Хладно и дъждовно

Сутринта е  хладно с минимални температури от 8° до 13°. Днес облачността ще се увеличи до значителна и в следобедните часове ще има интензивни краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са градушки! Вятърът ще остане слаб до умерен, но ще се преориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, за Шумен около 19°.

публикувано на 26.05.20 в 06:11

Рисунки и есета за извънредното положение

Приключи конкурсът на тема „Моето ежедневие в периода на извънредното положение“, организиран от Центъра за обществена подкрепа към Община Две могили. С рисунки и есета участваха ученици от различни възрасти, като повечето от децата следваха един и същи модел, който възпроизведе тяхното ежедневие. „Искахме да разберем какво е оставило следи у..

публикувано на 25.05.20 в 14:01
Хижа

Хижите в готовност

„Хижите в шуменския регион са готови да посрещнат туристи и да се съобразят с всички препоръки, отправени от Българския туристически съюз. Напомняме, че влизането в тези обекти в условията на COVID-19 е личен избор и лична отговорност на всеки“, каза за Радио Шумен председателят на Туристическо дружество „Мадарски конник“ Ангел Филипов. Докато..

публикувано на 25.05.20 в 13:08

Без представления и през лятото

Силистренският Драматично-куклен театър няма да организира представления на открито през летния сезон заради риска от разпространение на коронавирусна инфекция, съобщи директорът на театъра Златина Станева.   Очаква се през есента да бъде разрешено ползването на зрителните зали, но до края на годината зрителите ще гледат само камерни..

публикувано на 25.05.20 в 12:11