Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работа за млади хора

25 души от община Велики Преслав ще започнат работа през февруари. Това съобщават от местната администрация. По проекта „Нова възможност за младежка заетост” се набират безработни мъже и жени до 29-годишна възраст. Петима от работниците ще отговарят за поддръжката на парка и уличната мрежа във Велики Преслав. Към кметствата в големите села ще бъдат зачислени по двама души, а в по-малките населени места – по един. Младежите ще се наемат за срок от 6 месеца и ще получават минимална заплата. Проектът ще стартира, след като кметът на Велики Преслав Янко Йорданов сключи договор с Бюрото по труда. Очаква се това да стане в близките дни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията издирва този мъж

Областната дирекция на МВР- Шумен търси съдействие за установяване на самоличността на мъжа на снимката. На 31 януари от банкомат в града жена опитала да изтегли парична сума в размер на 400 лева. След като въвела желана за теглене сума и пин кода на картата, не изчакала достатъчно време пред банкомата да получи сумата, като помислила, че има..

публикувано на 26.05.20 в 13:59

Нарушена изолация

В Каолиново е заловен 29-годишен мъж от село Вълнари, който не спазвал наложената му карантина. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Той бил установен пред паспортна служба на гише за обслужване на граждани. По случая е започнала проверка.

публикувано на 26.05.20 в 11:42

Мъж под карантина прати четирима в болница

Четирима души са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат – Бургас на 22 май, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко преди 22:30 ч. водач на лек автомобил Уаз“ с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до бензиностанция не пропуснал движещия се по път с предимство водач на друг лек автомобил..

публикувано на 26.05.20 в 11:38

Неизвестен наби шофьор

57-годишен водач блъснал две коли на ул. „Хан Крум“ в Шумен. Причината за инцидента е, че докато се движел на заден ход, неизвестен мъж отворил шофьорската врата и му нанесъл удари по лицето и тялото. Шофьорът загубил контрол над автомобила и блъснал две паркирани коли. По случая има заподозрян извършител, като установяването му продължава...

публикувано на 26.05.20 в 11:32

Строителен работник е новият случай

Още на 15 май е бил поставен под карантина руският гражданин, когото лекуват от COVID-19 в МБАЛ - Шумен, уточниха от лечебното заведение. Мъжът е на 59 години, за него се грижат специалистите от Инфекциозно отделение. Състоянието му е определено от медиците като средно увреден случай на пневмония. Мъжът е строителен работник.

публикувано на 26.05.20 в 09:42

Още 40 милиона за бизнеса

С над 40 милиона лева се увеличава бюджетът по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Програмата стартира преди малко повече от седмица със 173 млн. лева, като вече са постъпили над 22 хиляди заявления за финансиране. Бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хиляди лева..

публикувано на 26.05.20 в 09:20

Старт на приема

Електронната система за прием на ученици в първи клас в шуменските училища ще бъде отворена днес, напомнят от Община Шумен. На сайта на администрацията ще бъде поставен активен банер за достъп до платформата. Подаването на заявленията започва от 10.01 ч., като родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи за прием...

публикувано на 26.05.20 в 09:12