Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече място за отпадъците в Разград

Близо 6 655 000 лева са необходими за разширението на на Регионалното депо за отпадъци в Разград . Депото се използва от седемте общини, които изхвърлят 45-50 000 кубика боклук и капацитетът му ще бъде запълнен през август 2021 г. Изграждането на трета клетка е належащо, съобщи директорът на Дирекция „Програми и околна среда“ Недим Тахиров пред Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград. Община Разград предлага финансирането да е от отчисленията, които местните управи са направили в РИОСВ-Русе от 2011 до 2019 г., на обща стойност над 10 875 000 лева. Според заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев проектът, по който съфинансирането от общините е на стойност 4 600 000 лв., е под мониторинг от Управляващия орган, тъй като договорът е подписан през 2017 г., а едва през октомври 2019 г. е обявена обществената поръчка за избор на изпълнител. Тя вече е в напреднал етап, а реалистичните очаквания са договор с изпълнител да бъде подписан към средата на април. На срещата кметът на Община Цар Калоян Дауд Аляовлу припомни, че кметовете са взели решение от същите отчисления да се изгради сепарираща и компостираща инсталация. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар изпепели кола

В 22:12 часа снощи е приет сигнал за пожар в лек автомобил между селата Могила и Каспичан. това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място е бил пратен екип на РСПБЗН- Нови пазар. При пристигане огнеборците заварили обхванат в пламъци лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация.  По данни на собственика, колата се е запалила по..

публикувано на 25.04.24 в 10:38
Камелия Нейкова

Обявяват избирателните списъци

В понеделник ще станат ясни предварителните избирателни списъци и всеки ще може да провери къде и дали може да гласува за изборите две в едно. Това обяви в национален ефир председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Партиите и коалициите ще бъдат с еднакви номера в бюлетините и за Европейски парламент, и за народни представители. "Има два..

публикувано на 25.04.24 в 09:20

Решават за управител на КОЦ

Предложението д-р Сотир Караниколов да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център в Шумен до избор на нов управител не срещна подкрепа по време на извънредното заседание на Правна комисия. Караниколов е бивш дългогодишен ръководител на лечебното заведение, а в момента е пенсия.  Предложението той да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Фермерите плашат с протести

„Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение. Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17 ч днес среща в Министерския съвет с 60 земеделски организации. Освен за пълно изплащане на договорената в Споразумението..

публикувано на 24.04.24 в 13:00

Катастрофа издаде пиян

Катастрофа в парикирана кола издаде много пиян шофьор, който се движел по улиците на град Нови пазар, а след това се озовал в ареста. Малко след 21 часа снощи в дежурната част на РУ- Нови пазар е постъпил сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на ул. „Ген. Владимир Заимов“ в града.  Към адреса бил насочен полицейски екип. На място..

публикувано на 24.04.24 в 12:00

Сериен обирджия на жилища

Шуменски полицаи заловиха 31-годишен гастрольор от  село Цани Гинчево, който влизал посред нощ в жилища, в града и крадял, въпреки че стопаните били вътре. Задържан е  малко след като извършил поредна домова кражба в малките часове на 23 април.  След 03:00 часа в дежурната част на РУ - Шумен бил приет сигнал от 51-годишна жена, която съобщила..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

Изплащат добавките за Великден

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми..

публикувано на 24.04.24 в 10:10