Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

135 милиона ще харчи Русе

Община Русе
Снимка: Радио Шумен

Над 135 млн. лева е бюджетът на община Русе за 2020 година. Документът беше приет на днешната сесия на Общинския съвет.

За капиталови разходи са отделени близо 12 млн. лв. Финансирането на държавните дейности обхваща 60% от бюджета. За сравнение първоначалният общ проект за 2019 е бил 138 млн. лв., а изпълнението му до края на ноември е бил само 109 млн.

Според местната администрация, така приетият днес бюджет осигурява нормалното функциониране на структурите и звената на Община Русе, подобряване на административното обслужване и комуникацията с гражданите, успешно приключване на важни инфраструктурни проекти за европейския програмен период 2014-2020, ръст на доходите във всички бюджетни структури, балансирано развитие на централната градска част, кварталите и малките населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат срещу кърлежи от днес

Пръскане срещу кърлежи и бълхи започва в Русе от днес (06.04.). Наземното третиране на зелените площи ще бъде по график. Ще бъдат обработени паркове, градини и междублокови пространства. Пръскането срещу кърлежи и бълхи днес започва в 6:00 часа сутринта и ще продължи до 10:30 часа в кварталите: „Здравец“, „Ялта“, „Възраждане“ и „Родина“ ...

публикувано на 06.04.20 в 06:39

С коронавирус след карантина

На 21 години е вторият заразен с коронавирус в Русенска област. Това обяви днес директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова. Младежът пристигнал с полет от Англия на 19 март заедно с още двама души. Тримата са откарани от майката на момчето в село Ряхово, където са изкарали периода на домашна карантина.  Никой от..

публикувано на 05.04.20 в 13:08

Над 26000 лв. за 10 дни от дарения

Дарения на стойност 26 590 лева са постъпили през последните десет дни по сметката на Община Русе, разкрита след обявяването на извънредно положение заради коронавируса. Сред дарителите има както фирми, така и граждани. Редица дружества осигуриха предпазни маски. Ротари клуб Русе продължават да даряват средства за костюми, очила, предпазни шлемове и..

публикувано на 03.04.20 в 15:00

Пръскане срещу комари и кърлежи

Пръскането срещу комари и кърлежи в Русе започва от днес (3.04). Третирането на градските площи срещу насекоми и паразити ще се извърши с наземна техника, съобщават от местната администрация. Пръскането срещу кърлежи и бълхи започва в 6:00 часа сутринта и ще продължи до 10:30 часа в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, централна градска част,..

публикувано на 03.04.20 в 06:15

Катастрофа с пострадал

50-годишен македонски шофьор пострада при челен сблъсък между ТИР и камион с ремарке. Тежката катастрофа станала този следобед по пътя Русе – Разград, близо до село Щръклево, информира Българската национална телевизия.  На прав участък камион с русенска регистрация се е опитал да направи ляв завой, но пресякъл пътя на ТИР-а.  При сблъсъка кабината на..

публикувано на 02.04.20 в 20:39

Промяна в движението заради ремонти

Затварят за движение част от южното платно на булевард "Липник" в Русе от 3 до 21 април, съобщават от Общината. Ограничението е за участъка между кръстовището с улица „Братислава“ и това с улица „Иван Ведър“. Ще се пропускат само колите на градския транспорт, а движението на всички останали превозни средства ще се осъществява двупосочно в северното..

публикувано на 02.04.20 в 15:04

Онлайн благотворителност

Благотворителен Великденски базар организират и тази година доброволци от Русе. Проявата има благословията на Русенския митрополит Наум и по традиция се провежда в Катедралния храм „Света Троица", но тази година, поради сложната ситуация, се налага да е онлайн. Всичко, което се предлага на базара, е ръчна изработка, като всеки сам решава каква сума да..

публикувано на 02.04.20 в 14:55