Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят на една мечта

Снимка: Радио ВИДИН

Дунавският лодкар - така наричат приключенеца Тихомир Радев, който през миналото лято с каяк измина 2500 км по Дунав. Това стана за 37 дни, тръгвайки от изворите на голямата река в Германия, за да стигне до Черно море.

Тихомир Радев казва, че е сбъднал своя мечта, изминавайки по реката пътя на българския герой в „Дунавският лодкар” от Жул Верн, книга вдъхновила го за приключението още от дете. Филм за постижението той ще представи тази вечер в шуменската Регионална библиотека „Ст. Чилингиров“- непоказвани кадри от десетките часове плаване, заснети от две екшън камери и мобилен телефон. Над филма са работили операторът и режисьор на монтажа Николай Николов и колегата Деян Герговски.

Пътешественикът и главен герой в лентата Тихомир Радев ще разкаже вълнуващи подробности за пътешествието.Срещата е от 18 ч.

Христина Димитрова любопитства за подробностите около филма, но в профила на Тихомир Радев в социалните мрежи попадна на кадри от плажа на Шкорпиловци. На 3 февруари е публикувал снимки от първото си къпане в морето, което бе първата провокация в разговора с него. Чуйте интервюто!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой ще вземе ДПС?

Още двама депутати днес напуснаха ПГ на ДПС. Това са Мюмюн Мюмюн и Ибраим Зайденов. Така депутатите, напуснали или изключени от групата, са вече 24. В парламента от ДПС остават 23 народни представители.  Какво мислят шуменци за трусовете в ДПС, кой ще надделее - Пеевски или Доган, каква ще бъде развръзката от тежката политическа криза в партията, която..

публикувано на 12.07.24 в 14:54

Мечтата на Толга

Проблемът с липсата на квалифицирани кадри за агросектора с всяка година става все по-сериозен, най-вече при агрономи и трактористи. Това каза Толга Мехмед от кубратското село Звънарци, който е само на 17 години.  Той учи специалността „техник-растениевъд“ в професионалната гимназия в Кубрат. Освен, че работи усилено на полето, успешно участва и в..

публикувано на 12.07.24 в 08:37

Разрушители стават строители

Младежката сфера в Шумен   - артистично пространство от дърво, винил и мебели от палети, има всички шансове да посрещне своя 6-и рожден ден основно ремонтирана и обновена. Реконструкциите се налагат, защото макар, че е любимо място за концерти и други арт прояви на младите хора, сферата често става обект на вандалски актове. Парадоксалното..

публикувано на 12.07.24 в 08:26

ДПС на две

Продължават трусовете в ДПС, а ние продължаваме да питаме за измерението на конфликта в движението. След като снощи почетният председател Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и на още петима души от ръководството на партията, днес парламентарната група изключи още 17 депутати, включително и другия председател Джевдет Чакъров, а малко по-късно още..

публикувано на 11.07.24 в 15:34
Д-р Димитър Костов

Сериозни ремонти в шуменската МБАЛ, която става една от модерните в Североизточна България

Завърши първият етап от ремонта на операционния блок в МБАЛ - Шумен. В реновираните две операционни зали вече се извършват ортопедични операции. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.  Те са със съвременна вентилация и филтри, с нови операционни маси и апаратура, имат нов дизайн и антибактериално покритие.  В момента се правят..

публикувано на 11.07.24 в 15:21
Д-р Димитър Костов

Ремонти пред финала

Завърши първият етап от ремонта на операционния блок в МБАЛ - Шумен. В реновираните две операционни зали вече се извършват ортопедични операции. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.  Те са със съвременна вентилация и филтри, с нови операционни маси и апаратура, имат нов дизайн и антибактериално покритие.  В момента се правят..

публикувано на 10.07.24 в 13:32
Росен Карадимов - първият вдясно

Шанс за Североизтока

По процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост Министерството на иновациите и развитието класира проекти на 10 общини. В Североизточна България са два проекта за Шумен и по един за Търговище и Русе.    Какво е важно за тези проекти? Как инвестициите ще се отразят на развитието на..

публикувано на 10.07.24 в 10:48