Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха крадец на каруца и кон

Снимка: Радио Шумен,

34-годишен е заловен за кражба на кон и каруца. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Силистра.

Престъплението е станало в Алфатар, когато мъжът отмъкнал коня и каруцата от частен имот, скрил ги в гората и по-късно се опитал да ги продаде.

След получен сигнал в полицията извършителят е разкрит и задържан до 24 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Намаляват заместник кметовете

Съветниците в Силистра одобриха новата структура на общинската администрация, съобщава БТА.  На днешното заседание на Общинския съвет беше прието предложението на кмета Александър Сабанов за състава на управлениския му екип.  Той включва трима заместник-кметове с ресори „Финанси и икономика“, „Устройство на територията и общинска собственост“ и..

публикувано на 24.04.24 в 12:56

Мъж загина при катастрофа

Тежко пътнотранспортнопроизшествие е станало днес около 10:00 часа на главния път Русе – Силистра в района на разклона за село Сребърна, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал след сблъсък между два леки автомобила, като единият се е движел към Силистра, а вторият в обратна посока.  При произшествието на място е загинал водачът на втория..

публикувано на 24.04.24 в 11:24

Празнично настроение

Училища, детски градини и читалища украсяват Силистра за Великден.  Инициативата е на Общината и е под надслов „Пролетна и празнична Силистра“. Покана за участие е отправена към всички, които имат желание да изработят цветни и шарени кътове за игра или за снимки. Целта е емблематични места в града на брега на Дунав да бъдат украсени,..

публикувано на 23.04.24 в 14:44

Пътник пострада при катастрофа

55-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие на пътя Русе – Силистра, в близост до Тутракан. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Пътният инцидент станал около 11 ч. вчера. Мъжът пътувал в лек автомобил „Дачия“, чийто 46-годишен водач загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в скат край пътя...

публикувано на 23.04.24 в 09:27

Блъснаха пиян пешеходец

Пешеходец в нетрезво състояние е пострадал при пътнотранспортно произшествие тази около 05:40 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  50-годишният мъж пресичал платното на необозначено за целта място и бил ударен от лек автомобил „Тойота“, управляван от 58-годишна жена.  Пристигналият полицейски екип тествал с дрегер участниците в произшествието...

публикувано на 22.04.24 в 10:13

Борисов с призив за отрезвяване

За осъзнаване и отрезвяване на политическата класа призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в тутраканското село Шуменци, където присъства на откриването на иновативен музей в Мемориалния комплекс „Тутраканска епопея -1916“. Апелът на Борисов беше по повод поисканата от служебния премиер Димитър Главчев смяна на външния министър Стефан Димитров с Даниел..

публикувано на 18.04.24 в 12:10

Блъснат пешеходец с опасност за живота

54-годишен пешеходец е пострадал тежко при пътен инцидент в Силистра. За това съобщават от полицията. Снощи около 21 ч. на  кръстовището, образувано от булевард „Велико Търново“ и улица „Никола Вапцаров“ в областния град,  лек автомобил „БМВ“, управляван от 28-годишна жена, блъснал пешеходеца, който пресичал пътното платно. Пострадалият е с  тежка..

публикувано на 18.04.24 в 09:47