Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Джигити на магистралата

Снимка: ОДМВР - Шумен

777 са установените нарушения на скоростта при проведената през миналата седмица специализирана полицейска операция за контрол на скоростта в област Шумен. Според информацията на Пътна полиция, след обработване на заснетите клипове и снимки от стационарна и мобилни камери става ясно, че по-голяма част от нарушенията са през светлата част на деня - 550.

„Р екордът“ за шофиране с превишение на скоростта малко над два пъти от максималната е поставил водач на лек автомобил Ауди Q5 с варненска регистрация. Нарушението било установено на пътен възел „Белокопитово“, където ограничението на скоростта е 60 км/ час. Водачът преминал със 144 км/ час, за което му е издаден електронен фиш за 900 лева.

На същото място бил установен водач на Опел „Астра“ с шуменска регистрация, който преминал по участъка с ограничение от 60 км/ час със 142 км/час. Издаден му е фиш , като глобата също е 900 лева.

Водач на Шкода „Супърб“ със силистренска регистрация е установен да шофира в първия ден на операцията край Шумен със 120 км/ час при ограничение 60 км/ час. Електронният фиш в размер на 700 лева  му е връчен. Глобата била платена в 14-дневния срок от датата на получаването.

По време на проверките заради неплатени глоби са отнети 25 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени са 86 електронни фишове.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на ТВ Шумен подаде оставка

Директорът на Телевизия Шумен Георги Софронов е депозирал оставката си в деловодството на общината. Това става ясно от отговор на кмета Любомир Христов на питане на общинския съветник Даниела Русева. В него са поставени въпроси, свързани с изплащането на комисионни по сключени рекламни договори с Общинския медиен център. Според отговора на..

публикувано на 24.02.21 в 17:18

Кандидати за депутати

Изпълнителното бюро на БСП одобри листата от кандидат-депутати на партията в Шуменско. Това съобщи за Радио Шумен Лили Петрова, медиен секретар на червените в Шумен. Водач на листата, както стана ясно още в началото на февруари, е Иван Иванов. На втора позиция е областния и общински лидер на червените Веселин Пенчев. Следват го Красимира..

публикувано на 24.02.21 в 16:39

Над 3 000 ваксинирани срещу COVID-19

Приключила е ваксинацията на членовете на Районната избирателна комисия в Шумен и на общинските администрации, ангажирани с изборния процес в областта. От днес по график се ваксинират членове на секционните комисии, които са поискали да бъдат имунизирани срещу COVID-19. Ваксинацията се извършва в Диагностично-консултативния център 1 в Шумен и..

публикувано на 24.02.21 в 16:27

Разбиха канал за фалшиви паспорти

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се проведе специализирана операция за противодействие на престъпността във връзка със закононарушения в интернет пространството по повод образувано в СРП досъдебно производство. Операцията е проведена на територията на Шумен. Участие в нея са взели служители на Главна дирекция „Борба с..

публикувано на 24.02.21 в 14:54

Гражданска инициатива за плазма

Отворено писмо с искане за откриване на Център по плазмофереза в Шумен, придружено от петиция, подписана от близо 2000 души, бяха представени в БТА пресклуба. Писмото е изпратено до премиера на страната, до здравния министър, до изпълнителния директор на Агенцията по лекарствата, до Националния оперативен щаб и до кмета на Шумен. Симона..

публикувано на 24.02.21 в 13:14

Безработицата расте

11,29 на сто е равнището на безработица в Шуменска област през януари. Това съобщават от Бюрото по труда. Спрямо последния месец на миналата година е отчетен ръст от почти 1%. Регистрираните безработни в региона са близо 8600. През месеца на работа са постъпили 418 души без препитание, сред тях 97 младежи на възраст до 29 години и 88 трайно..

публикувано на 24.02.21 в 11:25

Ремонт с европари

Пълен ремонт на сградата на общината в Никола Козлево ще започна през пролетта. Дейностите са в рамките на спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони. Определен е и изпълнител. Предвиждат се редица мерки по подобряване на енергийната ефективност на сградата. Тя е   построена през 1986 г. и досега не е била ремонтирана...

публикувано на 24.02.21 в 11:11