Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Старт на данъчната кампания

Данъчната кампания по събиране на местни данъци и такси за 2020 г. в община Разград започва на 14 февруари 2020 г.  

На предплатилите до 30 април 2020 г. за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто.

Съгласно Закона за местните данъци и такси, данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се дължат на вноски - първа вноска до 30 юни и втора последна вноска до 31 октомври. След изтичане на тези срокове започва начисляване на лихви за просрочие. Плащането на патентния данък е в сроковете, които и досега се прилагаха: до 31 януари – първо тримесечие, 30 април – второ тримесечие, 31 юли – трето тримесечие и 31 октомври – четвърто тримесечие. Туристическият данък се внася от данъчно задължените лица до 15-то число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките. Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение.

За размера на дължимия данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци за 2020 г. всички данъчно задължени лица ще получат съобщения, където ще могат да видят освен текущите си задължения за 2020 г. и просрочени такива. Съобщенията ще бъдат разпратени от „Български пощи“ ЕАД в срок до 1 март 2020 г.

Плащания могат да се извършат по следните начини: в брой на касите в паричния салон на отдел „Местни данъци и такси“ в Община Разград; безкасово с ПОС-терминално устройство; по банков път; в брой срещу издаване на приходна квитанция – във всички кметствата на територията на общината; с пощенски запис в клоновете на „Български пощи“ ЕАД, както и в офиси на лицензиран оператор, извършващ дейност като платежна институция по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, инкасиращ местните данъци и такси на Община Разград – в офисите и на касите на „Изипей“ АД.

Въпроси за начислените местни данъци и такси за 2020 г. може да се зададат към отдел „Местни данъци и такси“ на място или на телефони 618 301 и 618 130.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърветата на преглед

Обследват дърветата в парка и по-големите улици в Разград. Това съобщиха от общинската администрация. По основната алея на Градския парк вече са открити такива с хралупи и гнилостни процеси, което ги прави опасни, особено при бури и силен вятър. Замерването на дърветата се извършва с резистограф. Дървесните пластове се пробиват, без..

публикувано на 03.08.21 в 14:42

Двама възрастни пребиха младеж

Двама мъже на по 51 години пребиха вчера привечер младеж на 21 години, съобщават от разградската полиция. Около 18.30 ч. тримата се скарали и скандалът прераснал във физическа саморазправа. По-възрастните мъже нанесли удари с ръце и крака по лицето и тялото на по-младия, отправили му заплахи за убийство и насочили към него газов пистолет...

публикувано на 03.08.21 в 12:40

Двама загинали в тежка катастрофа

Двама мъже загинаха в тежка катастрофа, станала около 10.00 часа на 3 август на пътя Русе - Разград. В района на рибарниците след град Цар Калоян в посока Русе се удрят ТИР с варненска регистрация и лек автомобил "Опел Астра" с русенска регистрация. Колата, щофирана от 60-годишен мъж от село Костанденец, пътувала в посока Русе. При сблъсъка с..

публикувано на 03.08.21 в 11:47

Безплатна вода в жегата

Безплатна вода заради жегите раздаде за пореден път община Кубрат. Възрастни и деца се спираха най-често на пункта, който беше организиран на площад "Възраждане" в центъра на лудогорския град. Бутилираната вода е осигурена от местната управа по инициатива на кмета Алкин Неби. 36 градуса са измерени в Кубрат към 12.30 часа, като се очаква..

публикувано на 02.08.21 в 14:19

Награда за Община Разград

Община Разград получи наградата „История и традиции“ на Асоциацията на българските градове и региони. Отличието е за опазването на традициите в региона чрез провеждане на фестивали и събития, свързани с богатото културно-историческо наследство на региона. Наградите бяха обявени на официална церемония в края на миналата седмица с участието на..

публикувано на 02.08.21 в 13:05

С 3,54 промила алкохол

„Мерцедес Спринтер“ с немски регистрационни табели е спрян за проверка в исперихското село Старо селище, съобщават от полицията в Разград. Около 2.10 ч. тази нощ е установено, че 40-годишният водач от селото управлява превозното средство с 3,54 промила алкохол. Мъжът е отказал кръвна проба. Задържан е в Районното управление в Исперих. По случая е..

публикувано на 01.08.21 в 10:39

Разград - столица на брейка

75 състезатели от цялата страна участват в Националният брейк турнир в Разград, финалите са в 19,00 ч. днес пред Общинския културен център. С квалификации в залата на Общинския културен център започна проявата към Българска Брейк Федерация. Това е първият турнир от такъв мащаб в Разград. Участниците са разделени в 6 възрастови групи, най-малките са..

публикувано на 31.07.21 в 14:54