Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученик предаде изгубено портмоне

Снимка: ОДМВР - Шумен

18-годишен ученик от Средното училище „Панайот Волов“ в Шумен намерил портмоне с 300 лева и го предаде в полицията. 

В голямото междучасие днес Ивелин Казаков отишъл да си вземе служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара до сградата на Радио Шумен забелязал червено дамско портмоне. Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума, предал портмонето в Районното управление в Шумен.

Собственичката му беше намерена и поканена в полицейското управление да си го получи. Бъдещият абитуриент обясни, че дори и за секунда не е мислил да задържи парите за себе си.

„Две години поред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че  за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета“, обясни Ивелин.ВИЖТЕ ОЩЕ

Рампа вместо покрив

8-метрова рампа за инвалидни колички и за хора със затруднено придвижване е изградена пред читалище "Съзнание" в село Хан Крум. Съоръжението ще улесни достъпа до библиотеката и читалнята на хора, които не могат да се изкачват по стълби. Рампата е направена след предписание от Комисията за защита от дискриминация, обясни кметът на селото Галин..

публикувано на 06.08.20 в 13:51

Намерени пари на улицата

Полицията в Шумен търси човека, изгубил малко над 500 лева. Сумата е била открита вчера следобед от 47-годишен мъж на улица „Янко Сакъзов“ в Шумен, в района на „Общинска банка“, уточниха Областната дирекция на МВР. Той веднага подал сигнал до органите на реда, а парите са предадени с протокол на полицейския екип, който пристигнал на място. До..

публикувано на 06.08.20 в 13:14

Три града без вода за денонощие

Планово спиране на водоподаването за Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Белокопитово и Панайот Волов предстои през следващата седмица. Това съобщи за Радио Шумен управителят на ВиК – Шумен Жанета Панайотова. Спирането ще е за максимум 24 часа. "Ще работим по няколко проблемни точки по довеждащия водопровод и едновременно с това ще бъде направена..

публикувано на 06.08.20 в 11:56

Заловиха непълнолетен с дрога и везна

Двама младежи на 22 и на 17 години са задържани за притежаване на наркотици в Шумен, информират от полицията. Вчера на кръстовището на булевард "Симеон Велики" и улица "Алеко Константинов" след личен обиск е открит и иззет плик с около 12 грама марихуана. У непълнолетния е намарена и електронна везна. Двамата са задържани за срок до 24 часа в..

публикувано на 06.08.20 в 11:34

Готовността за протест заради безводие остава

Жителите на каолиновското село Климент отново се жалват от липсата на вода. „Въпреки че получихме уверение от ВиК, че ситуацията ще се нормализира, от два дни по високите части на селото вода няма или налягането е много ниско“, каза за Радио Шумен кметът Неджми Халил. Засегнати от кризата са около 40 – 50 домакинства. Проблемът е от близо два..

публикувано на 06.08.20 в 10:55

Млади доброволци разкрасяват старата столица

„Мръдни си пръста“ е наречен проектът, който има за цел да активизира младите хора във Велики Преслав да проведат доброволчески акции. Идеята е да бъдат избрани и обновени поне четири места в града, съобщиха от общинската администрация. В инициативата могат да се включат младежи на възраст от 15 до 25 години. В дните до 14 август те трябва да..

публикувано на 06.08.20 в 10:48

Над 200 ефективни присъди за година

755 дела за извършени престъпления са приключени през миналата година в Шуменска област, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. Обвиняеми са били 689 души. От тях 216 са получили ефективна присъда, 299 са осъдени условно, 164 са освободени от отговорност, а 7 са оправдани. През 2019 година в област Шумен най-голям е броят на общоопасните..

публикувано на 05.08.20 в 14:38