Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученик предаде изгубено портмоне

Снимка: ОДМВР - Шумен

18-годишен ученик от Средното училище „Панайот Волов“ в Шумен намерил портмоне с 300 лева и го предаде в полицията. 

В голямото междучасие днес Ивелин Казаков отишъл да си вземе служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара до сградата на Радио Шумен забелязал червено дамско портмоне. Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума, предал портмонето в Районното управление в Шумен.

Собственичката му беше намерена и поканена в полицейското управление да си го получи. Бъдещият абитуриент обясни, че дори и за секунда не е мислил да задържи парите за себе си.

„Две години поред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че  за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета“, обясни Ивелин.ВИЖТЕ ОЩЕ

Мирослав Ангелов спечели рали "Стари столици"

Победители в 50-то юбилейно издание на рали „Стари столици“ са Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев с автомобил Шкода "Фабия". Втори, на 41 сек и 6 десети, финишира екипажът Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с "Митсубиши Лансер Ево 9". С трето време и първи в клас RC 4 са Илиян Станков и Йордан Йорданов . Със шесто време..

публикувано на 20.09.20 в 16:30

19 екипажа след шестия етап на "Стари столици"

Мирослав Ангелов с Шкода "Фабия" води в класирането и преди последния, девети скоростен етап на рали „Стари столици“, чието юбилейно издание се провежда край Шумен. Втори във временното класиране е Йордан Атанасов с Митсубиши "Лансер Ево 9". Той изостава с 24 секунди от временния водач. Трети в надпреварата е Георги Янков, също с..

обновено на 20.09.20 в 12:51

Отново без вода

Аварии оставиха без вода жителите на Каолиново и на шуменския квартал Дивдядово. Аварийни екипи работят за отстраняване на повредите. По информация от сайта на ВиК - Шумен, водата в Каолиново ще бъде пусната около 13 ч. В Дивдядово причина за спиране на водоподаването е спукана тръба на ул. "Хан Пресиян" в квартала. Водата в Дивдядово ще бъде пусната..

обновено на 20.09.20 в 12:40

След първия етап на ралито

27 екипа на старта на юбилейното издание на рали „Стари столици“, 5 отпаднали екипажа, сред които и шуменският фаворит Мартин Сурилов. Това е равносметката след първият етап на състезанието, съобщи за Радио Шумен Савко Панайотов. Стартът на ралито беше даден официално в 13,00 часа днес в Шумен. Сред гостите са всички шампиони през неговата 50-годишна..

публикувано на 19.09.20 в 18:02

24 екипажа на рали в старата столица

24 автомобила преминаха успешно стартовата линия във Велики Преслав на юбилейното рали „Стари столици”. Сред тях беше и „Ситроен"-ът на единствения екипаж от старопрестолния Велики Преслав с пилот Христо Атанасов и навигатор Марин Иванов - представители на автомобилен спортен клуб „Бултранс рали тим” в клас RC 4. Десетки приятели и почитатели..

публикувано на 19.09.20 в 16:42

Събор на москвичи

В ежегодния събор на ретро автомобилния клуб „Москвич“, който днес премина през Шумен, се включват 200 коли от марката. Близо 90 от колите преминаха в колона от Стария град до паркинга на Информационния център на паметника „Създатели на българската държава“. Сред тях най-редкият модел е „Москвич 424“, а най-старият автомобил от марката е..

публикувано на 19.09.20 в 13:22

Нощ на музеите

Регионалният исторически музей в Шумен се включва в инициативата Нощта на музеите с различни събития през днешния ден. В програмата му са предвидени детски работилници, изложби и концерт на струнното трио „Хипнотик“, който ще започне от 20 ч. пред сградата на централната експозиция на музея. Проявите в Нощта на музеите в Шумен започват от 17..

обновено на 19.09.20 в 10:19