Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С дрога и алкохол

Дрогиран и неправоспособен шофьор е заловен при полицейска проверка снощи в Разград. 20-годишният младеж, който бил зад волана, не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, а пробата с тест, реагирала положително на опиати. В хода на проверката е установено още, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго превозно средство. Младият мъж е задържан в Районното управление в Разград. Образувано е досъдебно производство.

Също вчера 46-годишен мъж от Ловско е намерен в безпомощно състояние на улица в селото. Той твърдял, че е ударен от преминаващ автомобил. При извършения оглед и след обяснения от свидетели, следи от пътно-транспортно произшествие не са установени. Мъжът е откаран за допълнителни изследвания в Многопрофилната болница в Разград, където не са открити наранявания. Извършената проверка с дрегер е отчела внушаващите 3,86 промила алкохол в издишания от мъжа въздух.


ВИЖТЕ ОЩЕ

3000 маски за Кубрат

Община Кубрат получи над 3000 предпазни маски. Дарението е направено от кмета на общината Алкин Неби и от народните представители от Движението за права и свободи (ДПС) - Ахмед Ахмедов и Ихсан Халил. Маските ще бъдат раздадени по населените места и кметства в лудогорската община. Кметът Алкин Неби съобщи, че дарението е изключително необходимо в..

публикувано на 01.04.20 в 14:01

Трудова злополука в Гецово

57-годишен работник пострада при трудова злополука на строителен обект, съобщават от полицията в Разград. Сигналът за инцидента е подаден около 9,30 ч. вчера на тел.112. Мъжът паднал от алуминиева стълба, докато извършвал ремонт в санитарно помещение на къща в село Гецово. Пострадалият е откаран в МБАЛ – Разград и след преглед е настанен в..

публикувано на 01.04.20 в 10:26

С какви възможности разполага една малка болница

Шест болни за интензивно лечение трябва да приеме Многопрофилната болница в Исперих според заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от края на миналата седмица. „Ще се справим, ако тежките случаи не са повече от три до пет по едно и също време, каза за Радио Шумен управителят на лечебното заведение д-р Абдулах Заргар. " Всичко зависи..

публикувано на 30.03.20 в 16:24

Спирт за институциите

Спирт за дезинфекция е предоставен безвъзмездно на общинските администрации, на институции и държавни предприятия, както и на църквите и джамиите в общинските центрове в Разградско. Спиртът е от Агенция „Митници“ . Общото му количество е 3 000 литра, като днес се разпределят 2 640 литра, а останалите 360 литра ще бъдат запазени като резерв...

публикувано на 30.03.20 в 12:49

Нарушители на карантина

Три досъдебни производства срещу нарушители на карантината са образувани през почивните дни в Областната дирекция на МВР – Разград. Около 14 ч. вчера при проверка в Исперих е установено, че 59-годишен мъж и 42-годишната му жена не са на посочения от тях адрес. Около 16,15 ч. в село Голям Поровец е установено, че поставен под карантина до 4 април..

публикувано на 30.03.20 в 09:38

Витамини и дезинфектанти за полицаите в Разград

Общинският кризисен щаб за борба с Коронавируса в Разград прие и разпредели дарение от витамини и дезинфектанти на обща стойност 30 000 лева. Трима местни предприемачи: Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов са закупили 190 кутии витамини и 190 опаковки от 500 мл немски дезинфектант. Медикаментите и дезинфектантите   ще бъдат използвани от..

публикувано на 28.03.20 в 13:28
Болницата в Исперих

Дарения за болницата в Исперих

По 60 предпазни облекла и   предпазни очила, 400 броя ръкавици и 32 опаковки  хигиенен гел, предостави на МБАЛ - Исперих  д-р Рафи Караджиян, управител на  варненска фирма. Ръководството на лечебното заведение взе решение да сподели полученото дарение с всички болници в Разградска област.  Собствениците на фирми от селата Делчево и Старо..

публикувано на 27.03.20 в 09:44