Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контрол на газовите уредби

Снимка: Радио Шумен

Засилени проверки на автомобилите с газови уредби ще има от днес до края на седмицата в цялата страна. За това предупреждават от Областната дирекция на МВР – Шумен.

Контролът е, за да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство за монтиране на уредба, това да бъде заявено в „Пътна полиция“. Промяната на данните за вида на горивото се заявява от собственика на превозното средство при извършване на първата промяна в регистрацията не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата.

Глобата за собственик или длъжностно лице, което допуска в движение по пътищата пътно превозно средство с изменена конструкция без съответно разрешение, е 150 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да пазим децата на пътя

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! “ е полицейската акция, която стартира в утрешния първи учебен ден. Седмицата до 22 септември е за превенция на детската пътна безопасност, като ще има множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци.Това съобщиха директорът на..

публикувано на 15.09.24 в 13:08

Почистиха Шумен

Над 13 тона отпадъци бяха събрани днес в Шумен, съобщиха от общината. Граждани, фирми, служители на различни институции и доброволци от неправителствения сектор се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. До 14:00 часа бяха събрани и извозени до регионалното депо над 13 тона отпадъци от населените места. В кампанията се включиха над 960..

публикувано на 14.09.24 в 15:05

Акция по почистване в Шумен

Множество институции и фирми от региона се включват в кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе днес в цялата страна. В Шумен ще се събират отпадъци около обществени и междублокови пространства, зелени зони в града и селата от общината. От 9:00 ч. до 11:00 ч. ще има обособени пунктове за раздаване на чували и ръкавици...

публикувано на 14.09.24 в 08:53

Празник на огнеборците

Българските огнеборци изпращат изключително тежко лято, заради големите пожари, които бушуваха в много райони на страната. На 14 септември е професионалния празник на пожарникарите. На територията на Шуменска област данните от началото на годината до момена показват, че има ръст на горските и полските пожари.  1040 са произшествията до момента,..

публикувано на 14.09.24 в 08:35
Шуменски административен съд

Светлана Милева спечели дело

Бившата началничка на Регионалното управление по образованието в Шумен Светлана Милева спечели дело в Административния съд. Тя оспори като незаконосъобразна заповедта за прекратяване на служебното ѝ правоотношение от  министъра на образованието.  Мотивът съдът да отхвърли като незаконна заповедта за уволнение е, че оценката за..

публикувано на 13.09.24 в 15:06

Иззеха антики от селска къща

Иззеха антики от 59-годишен мъж от село Веселиново. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 10:30 часа вчера в частен дом в селото по сигнал, че мъжът държи културно-исторически ценности без надлежно разрешително.  В къщата криминалисти намерили металдетектор и 8 монети с вид на антични. Иззети са, предстои назначаване на..

публикувано на 13.09.24 в 09:06
Кметът на Шумен проф. Христо Христов

Приемен ден на кмета

Кметът на Шумен проф. Христо Христов ще има приемен ден на 30 септември (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация. От 10:00 до 13:00 часа в същия ден приемни за граждани в кабинетите си ще имат ресорните заместник-кметове, секретарят на Общината и главният архитект. На 30 септември от 10:00 часа в стая 317 в общината..

публикувано на 13.09.24 в 09:00