Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват трагедията на АМ "Хемус"

Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство за трудовата злополука, при която загинаха двама работници, ръководи Окръжната прокуратура в Търговище. За това информират от Апелативната прокуратура – Варна.

Оттам припомнят, че в събота около 10,30 ч. е подаден сигнал в полицията за инцидент на изграждащия се виадукт, част от автомагистрала „Хемус“. По време на изливане на бетон на колона се срутил кофражът и двамата работници паднали от над 15 метра височина.

Мъжете, които са на 42 и 55 години от село Врани кон и от Върбица, загинали на място. Назначена е строително-техническа експертиза, която ще установи причините за срутването на кофража, довел до смъртта на двамата работници.

Резултатите от проверката на правилата за безопасност на труда, извършена от Инспекцията по труда, ще бъдат приобщени към образуваното досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов президент на Ротари клуб

Предприемачът Николай Димитров е новият президент на Ротари клуб – Търговище, след традиционната годишна ротация в организацията. Той пое щафетата от досегашния президент Светослав Кънчев, който му предаде ротарианските символи: огърлицата, камбаната и клубните знамена.  Кънчев благодари на своите приятели, че са приели присърце каузата за..

публикувано на 10.07.24 в 09:27
Община Търговище

Отчитат бюджет 2023

Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Търговище ще има днес. То е от 17.00 ч., в зала № 74 на местната администрация.  Поканени са представителите на бизнеса, неправителствения сектор, общинските съветници, кметове на кметства и всички граждани.  Материалите по публичното обсъждане са публикувани в сайта на община Търговище в раздел..

публикувано на 10.07.24 в 08:59

Индустриален парк за милиони

Индустриалният парк, който ще бъде изграден в Търговище, е локомотивът, който ще изтегли напред общината в икономически, в промишлен и в социален аспект и ще спомогне за преодоляване на регионалните дисбаланси. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов на среща с кмета д-р Дарин Димитров и представители на бизнеса в Търговище...

публикувано на 09.07.24 в 15:44

Търсят широко ляво обединение

Единственият път пред БСП е на обединението, категорични бяха социалистите в Търговище при среща с председателя на парламентарната група и организационен секретар на партията Борислав Гуцанов. Той запозна Областния съвет в града със стъпките, предприети от новото ръководство за единение както вътре в партията, така и в търсене на широко ляво..

публикувано на 09.07.24 в 09:34

Подкрепа за областния лидер в Търговище

Декларации в подкрепа на областния лидер Хамди Илиязов разпространяват структурите на ДПС в Търговищко. Те са в отговор на публикация в социалните медии от хора, които твърдят, че са от структурите от Търговище и свалят доверие от областния председател.  „Те не са застанали с имената си. Посочват, че прилагат подписка от 33-ма души, но тази..

публикувано на 08.07.24 в 12:49

Хор "Родна песен" – в Китай

Хор "Родна песен" при Образцовото народно читалище "Напредък 1864" в Търговище получи покана за участие в Седемнайсетият Международен китайски хоров фестивал и конкурс China International Chorus Festival CICA, който ще се проведе от 15 до 19 юли в Пекин. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на диригента на хора Красимира Коларова...

публикувано на 07.07.24 в 13:26

4000 на фолклорна среща

4000 участници от 520 състава в цялата страна ще се представят в рамките на 6-ото издание на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. В  три поредни дни - 5, 6 и 7 юли,  на 4 открити сцени изпълнители от всяка точка на България ще представят фолклора на своя регион. Събитието се организира от община Попово и Сдружението за..

публикувано на 05.07.24 в 11:46