Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Манолова с визита в Търговище

Мая Манолова
Снимка: Изправи се.БГ

Мая Манолова ще се срещне с гражданите на Търговище, Омуртаг и Попово във връзка с проблемите с водата и инсталацията за горене на боклук. Визитата на председателя на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ е на 21 февруари.

В 13:00 ч. започва срещата с обществеността в Омуртаг в старата сграда на Народно читалище "Отец Паисий-1870". В 15:00 ч.  председателят на „Изправи се.БГ“ ще бъде при Инициативния комитет в Попово, който организира подписка за референдум дали да се изгражда инсталация за горене на отпадъци.ВИЖТЕ ОЩЕ
Търговище

351 под карантина в Търговищко

752 души от Търговищка област са поставени под карантина от началото на извънредното положение заради опасността от COVID-19, информират от Регионалната здравна инспекция. 14-дневният период на изолация на 401 от тях вече е изтекъл. Останалите 351 души остават под наблюдение, като 198 от тях се следят от личните лекари, а 153-ма – от здравните..

публикувано на 06.04.20 в 16:43

Обновяват парк за после

Започва ремонт на парка „Роден кът“ в Търговище, информират от администрацията. Дейностите ще обхванат площ от близо 10 000 кв. м. В момента служители на общинското предприятие „Флора” премахват изсъхналата растителност в района. Засаждат се и нови дървета от видовете бреза, върба, липа, американски дъб и ясен. Предстои да се обновят..

публикувано на 06.04.20 в 14:32

Болница в безизходица

Разкрита е набирателна сметка за дарения за болницата в Омуртаг. Мярката за общинската болница в града е предприета заради заразата от коронавирус, каза за Българската телеграфна агенция главният лекар д-р Христо Желев. Здравното заведение разполага с лични предпазни средства, консумативи и препарати за дезинфекция. Дарения от..

публикувано на 06.04.20 в 11:58

Гасиха запалени комини

Неправилно ползване на отоплителни уреди е предизвикало два пожара с материални загуби в Търговищко през почивните дни. За това съобщават от Областната дирекция на МВР. В къща в село Беломорци, община Омуртаг, огънят е тръгнал след запалване на вградена в коминно тяло греда. Унищожени са мебели и домакинска техника, опушени са 90 кв. м стени...

публикувано на 06.04.20 в 10:45

Болницата в Попово в готовност

Близо 15 000 лева са постъпили в специалната дарителска сметка на болницата в Попово. Те ще бъдат използвани за купуване на предпазни облекла, маски, консумативи и респиратори. Вече е започнала процедура за доставката на един респиратор, поръчани са и 200 облекла за еднократна употреба. В условията на извънредното положение заради..

публикувано на 06.04.20 в 10:22

"Патронажна грижа" и "Топъл обяд" с по-голям обхват

Община Търговище кандидатства за разширяване на обхвата по проекта „Патронажна грижа“ за периода на извънредното положение. По него ще могат да бъдат включени допълнително 180 души, освен досегашните 92 потребители. Изискванията са те да са на възраст над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания, хора, поставени под..

публикувано на 03.04.20 в 13:20

Надрусана зад волана

Млада жена е задържана в РУ-Търговище за управление на лек автомобил под въздействието на наркотично вещество. При полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 32-годишна жена от същия град, управлява по ул. „Кюстенджа“ лек автомобил „Алфа Ромео“ след употреба на наркотичното вещество метаамфетамин, установено с "Drug Test". Същата е отказала..

публикувано на 03.04.20 в 10:16