Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сигнал до Гешев за летище Русе

Снимка: БГНЕС

Предварителен сигнал до прокуратурата за сделката, при която Община Русе има намерение да продаде летището си на компания с малайзийско участие, ще подадат общинските съветници от СДС в града.

"Главният прокурор г-н Гешев ни връща 25-30 години назад да проверяваме приватизационните сделки. Може би след това ще дойде време да проверяваме сделките по Закона за насърчаване на чуждите инвестиции. Ние го казваме предварително - ще го напишем на г-н Гешев като предварителен сигнал", каза общинският съветник от СДС и бивш кмет на Русе Елеонора Николова по повод предстоящата продажба на летище Русе.

Според демократите, от общинската администрация не са направили достатъчно сериозна проверка на фирмата купувач и има сериозна опасност да се отнеме поредна възможност Русе да стане отново транспортен център с воден, сухопътен и въздушен транспорт.

Основното притеснение е продажбата на парцел, в който влиза и част от военното поделение в Щръклево, което е обект от националната сигурност. Там има функционираща радиолокационна станция с обхват около 600 км. Защо възможността за концесия е избягвана от общинската администрация също буди съмнения около сделката, казаха от СДС.ВИЖТЕ ОЩЕ

Грижа за възрастните хора

Чрез телефона за помощ при закупуване на лекарства, хранителни продукти и материали от първа необходимост 46 русенци са заявили, че имат нужда от съдействие. Те са основно възрастни хора и такива, поставени под карантина. Служители от Община Русе закупуват и им доставят хранителни продукти и лекарства. На горещия телефон служителите на..

публикувано на 06.04.20 в 16:06

Ясновидка "лекува" COVID-19 за бон

Районната прокуратура в Русе се самосезира във връзка с публикации в електронните медии, в които е изнесена информация, че ясновидка от крайдунавския град "лекува" коронавирус срещу 1000 лева. По случая е образувана прокурорска преписка. Проверката за изясняване на случая е възложена на органите на Областната дирекция на МВР – Русе.

публикувано на 06.04.20 в 16:02

Смърт в огъня

Мъж е загинал при пожар тази нощ в Тетово, информират от русенската полиция.

публикувано на 06.04.20 в 13:37

Ало измамници плашат с COVID-19

Телефонна измама, свързана с коронавируса, е станала в Обретеник, информират от Областната дирекция на МВР – Русе. На 31 март възрастна жителка на селото получила обаждане на домашния си телефон от мним доктор. Той съобщил на пенсионерката, че брат ѝ е болен от коронавирус, поставена му е една животоспасяваща инжекция, но спешно трябва да бъде..

публикувано на 06.04.20 в 13:23

Регистрират безработни

Допълнителни изнесени работни места за регистрация на хора, търсещи работа, разкриват от днес от Бюрото по труда в Русе. Посреднически услуги при търсенето на работа ще се предлагат в кариерния център към Регионалната служба по заетостта на улица „Олимпи Панов” 8. Работното време ще бъде от 8,30 ч. до 17 ч. Изнесените работни места се..

публикувано на 06.04.20 в 13:07

Подкрепа за неделно училище

Благотворителен великденски базар организират и тази година доброволците от Русе. Той има благословията на Негово Високопреосвещенство русенския митрополит Наум и по традиция се провежда в Катедралния храм „Света Троица". Но тази година, поради сложната ситуация, се налага мероприятието да е онлайн. Всичко, което се предлага на базара, е ръчна..

публикувано на 06.04.20 в 11:31

Хиляда безработни за две седмици

Над 1000 са регистрираните безработни в Русе от началото на извънредното положение, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в дунавския град. Това е три и половина пъти повече спрямо същия период на миналата година. По предварителни данни, новорегистрираните безработни в община Русе от началото на извънредното положение на 13 март, до 2..

публикувано на 06.04.20 в 10:11