Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инвеститорите на завода за боклук идват

Теренът за завод за боклук
Снимка: Радио Шумен

Публично представяне на намерението да се изгради завод за висококалорични пелети в Шумен ще се проведе на 26 февруари от 18,00 ч. в конферентната зала на Регионалния исторически музей.

Това става ясно от постъпила в деловодството на Община Шумен покана до кмета Любомир Христов за участие в среща с потенциалните инвеститори от Дружеството “СЪСТЕЙНАБЪЛ ЕНЕРДЖИ ПЕЛЕТ ПЛАНТ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ- ШУМЕН” ООД, които имат намерение да изградят завод за висококалорични пелети на терен в местността Чернювец в Шумен.

В текста на поканата се казва още, че по време на срещата местната общественост ще бъде запозната както с технологията, която ще се прилага при функционирането на завода, така и със самия производствен процес. Представителите на дружеството ще дадат подробна информация по темата и ще отговорят на всички въпроси, които интересуват гражданите.

В поканата е отправена и молба към кмета за съдействие при информирането на обществеността за предстоящото събитие с цел осигуряване на максимална публичност и прозрачност.ВИЖТЕ ОЩЕ
Индустриален парк - Шумен

Две кръстовища и осветление

Две кръгови кръстовища ще бъдат изградени до края на годината по главния път Русе – Варна в района на Индустриалния парк в Шумен. Това съобщи изпълнителният директор на Парка Николай Тончев. Целта е облекчаване на трафика предвид факта, че през следващите месеци поне четири нови предприятия ще изградят свои производства в зоната, допълни той...

публикувано на 03.06.20 в 09:37

Шуменските пчелари - сред водещите

Шумен е сред петте области в страната с най-много одобрени проекти по Националната програма по пчеларство. Това стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет по пчеларство. Заместник-изпълнителният директор на Държавния фонд „Земеделие“ Евдокия Кръстева обяви, че до момента са изготвени договори за финансиране на 1761 проекта за над 6..

публикувано на 03.06.20 в 09:26

Доброволци спипаха топ бракониер на "Тича"

Поредна акция на Централната рибно-опазваща организация беше проведена тази нощ но язовир "Тича", при която бе задържан  един от топ бракониерите на Шумен. Това съобщи Стефан Гочев от организацията. "След няколко часа наблюдение от доброволците на ЦРОО на язовир "Тича" с оглед получена информация, съвместно с полицейски екипи е спрян за проверка..

публикувано на 03.06.20 в 09:01

Бавно затопляне

Сутринта облачността над Североизточна България ще е разкъсана, на много места намаляваща до слънчево. Следобед отново ще се образува купесто-дъждовна облачност и в отделни райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад и запад ще отслабне до почти тихо, но в по-късните часове на деня отново ще има слаб вятър, този път от юг. Очакваните..

публикувано на 03.06.20 в 06:33

Матура по избор

Втората задължителна матура се провежда днес. Държавният зрелостен изпит започва в 9 ч., а времето за работа е четири астрономически часа. За днешната проверка учениците сами избират учебния предмет. В Шуменска област най-много – 649 души – са предпочели теста по биология и здравно образование. 212 младежи са избрали предметите от философския..

публикувано на 03.06.20 в 06:13

Планово без ток

И днес населени места от общините Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Хитрино, Каолиново, Смядово, Попово, Търговище и Омуртаг ще остават без електрозахранване заради подмяна на електромери. Прекъсванията ще са от 13,30 ч. до 17,30 ч. и ще са с продължителност около 30 минути. Спиранията ще продължат поетапно до 20 юни. В Шуменска област са..

публикувано на 03.06.20 в 06:09

По-добре децата у дома

Малко повече от половината деца в седемте детски ясли в Шумен са посетили забавачките в първия ден след карантината. От записаните 607 малчугани в яслите са се завърнали 319. При предварителните проучвания голяма част от родителите са изявили желание да пуснат децата си на ясла от началото на следващата седмица. Това каза днес заместник-кметът по..

публикувано на 02.06.20 в 16:48