Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново бой в училище

Снимка: БНТ

За нов случай на агресия между деца съобщават от областната дирекция на МВР в Разград.

Около 7.30 ч. тази сутрин в класна стая на гимназия в Лозница е станала разправия между две 14-годишни момчета и две момичета – сестри на 15 и на 17 години. При последвалото сбиване едно от момчетата нанася удар с крак в стомаха на по-малката от сестрите. Пострадалото момиче е загубило съзнание. То е транспортирано в болницата в областния град, където след преглед и оказана медицинска помощ е освободено. 

Непълнолетните участници са разпитани от разследващ полицай в присъствие на инспектор от Детска педагогическа стая.

Случаят е докладван на окръжния и на районния прокурор. Образувано е бързо производство за нанасяне на средна телесна повреда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отиде си ветеран столетник

Почина последният ветеран от Втората световна война в област Шумен редник Никола Пенчев, информират от Военното окръжие.  Никола Пенчев е роден на 8 декември 1921 г. в село Згориград, Врачанско. На 25-годишна възраст се преселва със семейството си в с. Златна нива, община Каспичан, където живее до сетния си дъх заедно с дъщеря си. Носител е на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00

Разширяват зоопарка в Шумен

Петима души се грижат за животните в шуменския зоопарк. Това обяви по време на комисията по бюджет и финанси ръководителят на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков.  В докладна на зам.-кмета Десислава Петрова се предлага разкриването на специално звено към общинското предприятие, което да отговаря само за зоокъта в парк..

публикувано на 22.07.24 в 11:59

Пет пожара гасиха огнеборците

Пет пожара са възникнали в сухи треви и храсти през уикенда на територията на Шуменска област, като всички те са потушени навреме. Това съобщават от шуменската полиция. Четири от пожарите са били в съботния ден. В 11:28 часа е получен сигнал, че горят сухи треви в землището на село Мадара. На място е изпратен екип на РС "Пожарна безопасност и..

публикувано на 22.07.24 в 11:48

Пазете горите от пожари!

Да се спазват правилата за пожарна безопасност и да не се проявява небрежност, която би довела до възникване на пожари. За това призовават от Регионалната дирекция по горите – Шумен.  Оттам напомнят, че по време на пожароопасния сезон, който продължава до края на октомври, се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи в..

публикувано на 22.07.24 в 11:31

524 карти за паркиране

524 карти за паркиране н а хора с трайно увреждане са издадени от началото на 2024 година до сега в община Шумен. Пр ез миналата година те са били 561. К арта за паркиране се издава на хора с трайно увреждане 50 и над 50 %. Условието е да имат постоянен и/или настоящ адрес в община Шумен. Тя им дава право да паркират безплатно в..

публикувано на 22.07.24 в 09:12

Момичета от Шумен на олимпиада

Националният отбор по информатика за момичета отпътува за участие на Европейската олимпиада. В тима има две шуменски представителки – Нермин Идириз и Симона Христова, съобщи техният ръководител в школа „А и Б“ Бисерка Йовчева.  Освен тях в отбора са също близначките Рени Паскалева и Нора Паскалева, които са от столицата. Ръководители на националите..

публикувано на 22.07.24 в 08:52
Шуменски университет

Нов прием за бакалаври

Обявено е първото класиране за магистри в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище.  Записването е от днес до 12:00 ч. на 27 юли, в противен случай придобитите права се губят. Новоприетите студенти трябва да представят оригинал на дипломата си за висше образование, а ако издаването на този документ предстои, се подава академична..

публикувано на 22.07.24 в 08:30