Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Специални мартеници от специални деца

7
Снимка: Радио Шумен

Изложба-базар с мартеници, изработени от децата в Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен, бе открита днес в Радио Шумен. Тя е подредена във фоайето на първия етаж, където всеки може да я разгледа и да подпомогне децата от Центъра. Събраните средства ще бъдат използвани за купуване на нови материали, с които децата да изработват украси и сувенири.

За поредна година учениците и техните учители откриха изложбата-базар от мартеници с музикално–поетичната програма, която бяха организирали специално за случая.

Чуйте репортажа на Жулиета Герова.

Заповядайте в Радио Шумен от днес до 28.02.2020 г. и си купете ръчно изработени мартеници от естествени материали, които са изработени от децата в Центъра за специална образователна подкрепа в  Шумен.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за семейства с бебета

Таксата за април на всички, които ползват Детската млечна кухня във Велики Преслав, ще бъде платена от Тодор Бекяров. Този надпис е поставен на входната врата на заведението и днес много родители пожелаха да благодарят на дарителя чрез Радио Шумен. Млади татковци изтъкнаха, че в началото на годината повече от месец децата са се хранили..

публикувано на 01.04.20 в 14:22

Част от Шумен без вода

Възникнала авария на водопровод спря водата в част от Шумен. Ремонтите засягат високата и най-високата зона на града, в т.ч.: района западно от пл.”Оборище”, района на МБАЛ, кв.Гривица и кв.Боян Българанов. Това съобщиха от ВиК-Шумен. Водоподаването трябва да бъде възстановено до 19 ч. днес.

публикувано на 01.04.20 в 14:07

Нови пазар с нов заместник-кмет

Златина Таскова е новият заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Нови пазар. Тя поема поема поста от днес. „Вярвам, че успехът е в екипната работа. Ние сме добър екип и затова ще постигнем това, което сме си набелязали, каза за Радио Шумен Златина Таскова. Тя беше общински съветник от групата на БСП и председател на Постоянната комисия по..

публикувано на 01.04.20 в 12:59

Младите хора с призив да останем вкъщи

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн кампания. Тя включва различни предложения към техните връстници и приятели как да разнообразят и да направят по-интересно и по-полезно времето, което прекарват у дома. Инициативата цели да призове хората от всички възрасти да си останат вкъщи, за да предпазят себе си, своите близки и приятели от..

публикувано на 01.04.20 в 12:21

Шуменски военни на мисия в Афганистан

40-ят български контингент замина на мисия в Афганистан. В състава му има военнослужещи от Шумен, Плевен, Белене и Свобода. В рамките на 6 месеца те ще дават дежурства в различни бази и обекти на НАТО, ще патрулират, ще обучават формированията на Афганистанската национална армия. Национален командир е полк. Светлозар Стефанов. Всички военни са..

публикувано на 01.04.20 в 12:05

Асен Тонев с окончателна присъда

Осъдителната присъдата на частния съдебен изпълнител от Шумен Асен Тонев влезе в сила, съобщават от варненската Апелативна прокуратура. Той е признат за виновен за длъжностно присвояване в големи размери и укрити данъци в особено големи размери. Апелативният съд във Варна му е наложил общо наказание от 3 години лишаване от свобода с петгодишен..

публикувано на 01.04.20 в 11:55

Изписват първия пациент с коронавирус

Днес ще бъде изписан първият пациент, приет в Многопрофилната болница в Шумен с  COVID-19, съобщават от лечебното заведение. 37-годишният мъж, който се завърна от Банско, е клинично здрав, с две отрицателни проби от вирусологично изследване. През следващите 28 дни той трябва да остане в задължителна домашна изолация. Изследваните вчера шест проби за..

обновено на 01.04.20 в 09:55