Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Семена на зелено бъдеще

4
Снимка: Радио Шумен

Семенца от дървета засадиха днес (20.02.) децата от шуменската детска градина „Щурче“. Събитието е част от инициативата „Засаждаме бъдеще“ на фондация Гората.бг.

Децата в детското заведение са общо 147 и всяко едно от тях посади по две семенца от дървесните видове дъб и явор. Децата и учителите ще се грижат за тях в продължение на една година, каза за Радио Шумен директорът на детското заведение Галина Ангелова.

"Ние засадихме семена на дървета - нещо, което досега не сме осъществявали като дейност. Такава е инициативата на фондация Гората.бг и ние се включихме с удоволствие. От ръцете на децата няма как да не се случат чудеса. Надяваме се след една година да засадим дръвчетата на Шуменското плато", посочи тя.

Мястото за засаждането на фиданките ще бъде определено със съдействието на Дирекция „Шуменско плато“, уточни Галина Ангелова.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение от Общинския съвет

Общинският съвет в Шумен да дари 30 000 лева на Многопрофилната болница в града. Това предлагат съветниците от групата на БСП. Те уточняват, че заради извънредното положение Общинският съвет на практика не е работил през изминалия месец. „Спестената” сума от липсата на начислени възнаграждения за съветниците за март (с изключение на възнаграждението на..

публикувано на 03.04.20 в 14:43
Модел на коронавируса COVID-19, National Institutes of Health (NIH)

Без нови случаи

От взетите вчера проби на хоспитализирани пациенти в МБАЛ – Шумен, няма положителни за COVID - 19. Това съобщиха от лечебното заведение днес. Всички отделения на болницата работят нормално.

публикувано на 03.04.20 в 14:20

Без седянки по пейките

Гражданите на Шумен могат да се движат по пешеходната зона на булевард „Славянски“, но се забранява минаването през пешеходната алея – градинките на булеварда. Това гласи, издадена днес, 3 април, заповед на кмета на общината Любомир Христов, с която той изменя част от точка 2 на заповедта, издадена на 31 март. Непроменена остава забраната за посещението..

публикувано на 03.04.20 в 13:44
Шумен

Без нарушения в Шумен

12 проверки на аптеки в Шумен са извършени от началото на седмицата. Служители на Регионалната здравна инспекция, съвместно с полицията са следили за пределните цени на лекарствените продукти по лекарско предписание и без лекарско предписание. При проверките не са констатирани нарушения. За същия период са инспектирани 68 обекта с обществено..

публикувано на 03.04.20 в 13:34

Стотици под карантина в региона

Към момента под карантина в Шуменска област са поставени 757 души. От Регионалната здравна инспекция проследяват 168 без общопрактикуващ лекар. В Силистренска област в момента в 14-дневна домашна карантина са 965-ма души. Всички те са се завърнали от страни с регистрирани случаи на COVID-19. До първия ден на април служители в РЗИ – Силистра и дежурните..

публикувано на 03.04.20 в 13:09

Предпазни средства за здравните и социалните заведения

301 275 лева са постъпили до момента в дарителската сметка „Помогни сега”, съобщават от Община Шумен. От тях са похарчени над 278 000 лева. С решение на Общинския кризисен щаб са осигурени предпазни маски, ръкавици, сапуни, спирт, дезинфектанти за ръце, за повърхности и за подове за всички здравни и социални заведения на територията на общината. За..

публикувано на 03.04.20 в 12:41

Без вода в Нови пазар

Нови пазар ще е без вода днес, съобщиха за Радио Шумен от ВиК - клон Нови пазар. Заради авария на напорния водопровод от помпена станция към водоем „3000“ е спряно водоподаването в целия град. Мястото е локализирано и екипите на водното дружество вече са на място. Пробивът е значителен, но надеждите са аварията да бъде отстранена в рамките на..

публикувано на 03.04.20 в 08:43