Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Внук рани баба си

Снимка: Радио Шумен

Сигнал за домашно насилие е получен на 20 февруари на тел.112, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

На място в частен дом в село Гецово е установено, че 19-годишен младеж е причинил лека телесна повреда на 74-годишната си баба.

Извършителят е задържан. При обиск у него и при огледа на помещението в къщата е открита зелена тревиста маса, която при тестване е реагирала на амфетамин.

По случая е образувано бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Денчо Бояджиев

Подкрепят малкия бизнес в Разград

Община Разград подготви мерки за подпомагане на бизнеса по време на извънредното положение. Предвижда се физическите и юридическите лица, ползватели на общинска собственост в Разград, които са преустановили дейността си заради мерките във връзка с коронавируса, да бъдат освободени от плащане на наеми до отмяната на извънредното положение в страната...

обновено на 08.04.20 в 11:34

Полицейска гонка на КПП

Бързо производство е образувано срещу 29-годишна жена за неизпълнение на полицейско разпореждане. На 7 април на КПП по улица „Л. Каравелов“ в Разград полицейските служители дали указания на жената от село Ясеновец да обърне автомобила и да се върне към селото, тъй като не съществувала основателна причина за влизането й в Разград. Водачката..

публикувано на 08.04.20 в 10:31

Попитай детския психолог

Телефонна линия за психологическа подкрепа на подрастващите разкриват от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Експертите отчитат, че принудителният престой вкъщи заради извънредното положение ограничава свободата и усещането за независимост. Според специалистите децата са..

публикувано на 07.04.20 в 12:24

Искат още домашни помощници

Искане за разширяване на обхвата на патронажната грижа заради извънредното положение подаде Община Разград. Целта е да се назначат още 35 домашни помощници, които да се грижат за нови 220 потребители. Със средства на нуждаещите се ще се закупуват и доставят храни, стоки от първа необходимост и лекарства. Ще се оказва и помощ при заплащане на..

публикувано на 07.04.20 в 12:17

Още трима нарушители

Три случая на нарушена карантина са констатирани на територията на Областната дирекция на МВР – Разград. Вчера на гише в сектор „Пътна полиция“ се явил 59-годишен мъж от Разград, за когото е установено, че е поставен от здравните власти под домашна изолация до 12 април. Заради нарушената мярка е образувано бързо производство. Също вчера, при..

публикувано на 07.04.20 в 10:53

Кметско дарение

1000 лева за нуждите на болницата в Кубрат дари кметът на общината Алкин Неби. Той направи това по повод днешния празник на медицинските работници и специалисти. Само преди дни Алкин Неби осигури безвъзмездно и над 1000 защитни маски. Кметът на Кубрат отново призова местната общественост да се включи в помощ на лекарите и хората, които имат..

публикувано на 07.04.20 в 10:49

При строги правила отварят покрития пазар в Кубрат

След проведено заседание на кризисния оперативен щаб при Община Кубрат, бе взето решение за облекчаване на някой от строгите ограничения и мерки за търговците от община Кубрат Това съобщават от пресцентъра на местната управа. Направено е изменение на Заповед от 9-ти март т.г. на общинския кмет Алкин Неби. Според новото изменение търговците на плодове,..

публикувано на 06.04.20 в 18:16