Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Грамота от министъра

Снимка: Областна администрация - Разград

Благодарствена грамота от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Грамотата бе връчена на 20 февруари  от началника на Военното окръжие подполковник Диян Желев, съобщават днес от областната управа.

Министърът награждава областния управител на Разград за активно участие и издигане авторитета на Българската армия във връзка с участието му в Националната кампания „Бъди войник“, която се проведе в Разград на 30 май 2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Витамини и дезинфектанти за полицаите в Разград

Общинският кризисен щаб за борба с Коронавируса в Разград прие и разпредели дарение от витамини и дезинфектанти на обща стойност 30 000 лева. Трима местни предприемачи: Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов са закупили 190 кутии витамини и 190 опаковки от 500 мл немски дезинфектант. Медикаментите и дезинфектантите   ще бъдат използвани от..

публикувано на 28.03.20 в 13:28
Болницата в Исперих

Дарения за болницата в Исперих

По 60 предпазни облекла и   предпазни очила, 400 броя ръкавици и 32 опаковки  хигиенен гел, предостави на МБАЛ - Исперих  д-р Рафи Караджиян, управител на  варненска фирма. Ръководството на лечебното заведение взе решение да сподели полученото дарение с всички болници в Разградска област.  Собствениците на фирми от селата Делчево и Старо..

публикувано на 27.03.20 в 09:44

Областен дари заплатата си

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари заплатата си за март на Дома за стари хора в града за осигуряване на хранителни продукти, безконтактни термометри и предпазни средства за превенция от заразяване с COVID-19 на настанените в социалната институция  възрастни хора. Капацитетът на Дома е 80 души. Параметрите на дарението бяха уточнени..

публикувано на 26.03.20 в 14:57

Съвети по телефона

В условията на извънредно положение Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Емилиян“ към Община Разград работи със своите потребители по всички възможни дистанционни начини, свързани с интернет и телефонна връзка. Специалистите от социалната услуга от днес оказват съдействие и на граждани, които не са потребители на ЦСРИ...

публикувано на 26.03.20 в 12:37

Мъж под карантина - навън

28-годишен мъж от самуилското село Владимировци е нарушил наложената му карантина. Това информираха от Областна дирекция на МВР – Разград. При проверка, извършена около 10.40 ч. на 25 март от служители на РУ-Исперих, е установено, че мъжът не е на адреса и не спазва разпоредената изолация до 4 април. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 26.03.20 в 10:33

Оставяме декларациите на КПП

Обновената бланка-декларация за преминаване през КПП в областните градове от днес е достъпна на сайта на ОДМВР-Разград. Независимо от факта, че гражданите притежават служебна бележка от работодател или друг придружаващ документ, всеки трябва да носи попълнена и подписана декларация, която се оставя на контролно-пропускателния пункт. На 7-те..

публикувано на 25.03.20 в 17:45

Двама пострадаха на пътя

Двама пострадали при катастрофа са настанени в разградската болница без опасност за живота. Инцидентът е станал около 8 ч. на 24 март между селата Веселина и Бели Лом, при който челно са се блъснали два автомобила, съобщават от полицията в Разград. „Ситроен“, управляван от 68-годишен мъж от село Хърсово, който се е движел към Шумен, се е..

публикувано на 25.03.20 в 11:05