Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да поговорим за танкистите

Снимка: Военно окръжие

„Да поговорим за танкистите“ е темата на четвъртата публична среща, организирана от Военното окръжие в Шумен и Радио Шумен.

Публиката ще задава въпроси на капитан Живко Кръстев (заместник командир на танкова рота) и младши сержант Христо Тодоров (командир на танк). Военните експерти от сливенските военни формирования ще разкажат за спецификите на тяхната професия, за техниката, която управляват, и за ученията, които са преминали.

Срещата е на 24 февруари, понеделник. Разговорът с танкистите започва в 18:00 ч. Домакин на събитието е Военният клуб в Шумен.

В програмата са предвидени музикални изпълнения на млади таланти, а в залата ще бъдат подредени и три вида учебни снаряди с тегло до 25 кг. Входът е свободен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шишеяди във всяко преславско село

Атрактивно съоръжение за събиране на пластмасови бутилки, наречено „шишеяд”, набира популярност в община Велики Преслав. Железни шишеяди, наподобяващи големи бутилки, са поставени на няколко обществени места в града. От тази седмица съоръженията са поставени и в селата Кочово, Имренчево, Мостич и Драгоево.   Златомир Златев от Велики..

публикувано на 01.04.20 в 16:47

Над 3800 фирми с декларации в НАП

3 846 фирми декларираха печалбите си в шуменския офис на НАП, преди влизането в сила на Закона за извънредното положение. Това съобщиха от Приходната агенция. През изминалата 2019г. в законоустановения срок 01.04., печалбата си за 2018г. бяха декларирали 5 707 фирми. Припомням, че срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък, както и..

публикувано на 01.04.20 в 15:45

Дарете за преславската болница

Общината и болницата във Велики Преслав обявяват дарителска кампания и се обръща към бизнеса и гражданите с апел за набиране на средства. "Намаленият обем на работа в условия на извънредното положение вече се отразява негативно на дружеството. Проблемът с липсата на лекарски кадри и други медицински специалисти в трудоспособна възраст, също..

публикувано на 01.04.20 в 15:01

Помощ за семейства с бебета

Таксата за април на всички, които ползват Детската млечна кухня във Велики Преслав, ще бъде платена от Тодор Бекяров. Този надпис е поставен на входната врата на заведението и днес много родители пожелаха да благодарят на дарителя чрез Радио Шумен. Млади татковци изтъкнаха, че в началото на годината повече от месец децата са се хранили..

публикувано на 01.04.20 в 14:22

Част от Шумен без вода

Възникнала авария на водопровод спря водата в част от Шумен. Ремонтите засягат високата и най-високата зона на града, в т.ч.: района западно от пл.”Оборище”, района на МБАЛ, кв.Гривица и кв.Боян Българанов. Това съобщиха от ВиК-Шумен. Водоподаването трябва да бъде възстановено до 19 ч. днес.

публикувано на 01.04.20 в 14:07

Нови пазар с нов заместник-кмет

Златина Таскова е новият заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Нови пазар. Тя поема поема поста от днес. „Вярвам, че успехът е в екипната работа. Ние сме добър екип и затова ще постигнем това, което сме си набелязали, каза за Радио Шумен Златина Таскова. Тя беше общински съветник от групата на БСП и председател на Постоянната комисия по..

публикувано на 01.04.20 в 12:59

Младите хора с призив да останем вкъщи

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн кампания. Тя включва различни предложения към техните връстници и приятели как да разнообразят и да направят по-интересно и по-полезно времето, което прекарват у дома. Инициативата цели да призове хората от всички възрасти да си останат вкъщи, за да предпазят себе си, своите близки и приятели от..

публикувано на 01.04.20 в 12:21