Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иззеха незаконни боеприпаси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в Антоново, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. 

При обиск в дома на 48-годишен мъж от Антоново са открити незаконно притежавани ловни патрони – 12-ти калибър. Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие обаче е било отнето, след като е бил осъден за шофиране в нетрезво състояние. Боеприпасите са иззети, по случая е образувано бързо полицейско производство.

По време на операцията е извършена полицейска проверка в друг частен имот в Антоново, собственост на 66-годишен мъж. Установено е, че той съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случая се извършва проверка.

По време на специализираната полицейска операция са били изградени 5 контролно-пропускателни пункта в Антоново. Освен издирването на извършители на криминални деяния, по време на операцията е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 души. Открити са шестима с криминални прояви, които са доведени в полицейския участък в Антоново. За установени нарушения по Закона за движение по пътищата  на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш.

Контролните органи  са съставили и 3 акта за Кодекса за застраховането, и един – по Закона за гражданската регистрация.

Проверени са и 5 търговски обекта, в които не са установени нарушения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подготвят лятната премяна на Търговище

В ход е подготовката за лятното зацветяване на Търговище, съобщават от общинската администрация. Общинското предприятие „Флора“ подготвя посадъчния материал. В оранжериите на предприятието се отглеждат кани, сакъзчета, каскадни петунии, мушката, бегонии, тагетис, вербена и други цветни видове. С разсада ще бъдат оформени над 1200 кв. м цветни фигури на..

публикувано на 02.04.20 в 15:32

Местни данъци с отстъпка

До 30 юни се удължава срокът, в който местните данъци за недвижимите имоти и превозните средства ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това съобщават от общинската администрация в Търговище. Промяната е във връзка с новоприетия Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, припомнят от отдел „Местни данъци и такси“...

публикувано на 01.04.20 в 11:13

Крадецът на цигари

В РУ-Търговище е установен и задържан извършител на кражба от магазин.  На 30.03.20220 г. е установено, че 25-годишен мъж от с. Ралица, община Търговище, на 28.03.2020 г. около 22 ч чрез пробиване на отвор във врата от PVC-дограма е проникнал в магазин – кооперативна собственост, в същото село, и е извършил кражба на 48 кутии с цигари от пет различни..

публикувано на 31.03.20 в 11:11

Премахват незаконни съоръжения на Вардунско дере

Започна премахването на незаконно изградена стоманобетонна стена и помпената станция за водовземане от речното корито на река Драгановска (Вардунско дере) в землището на село Вардун. Това съобщават от Областната администрация – Търговище. До момента изградената помпена станция извършваше водовземане за стопански обект, собственост на ЕТ „Матеев –..

публикувано на 30.03.20 в 13:22

Актове за разходка в парка

27 акта за неспазване на противоепидемичните мерки са наложили през почивните дни от полицията в Търговище. Санкциите са най-вече за нарушаване на забраната на посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. От Областната дирекция на МВР – Търговище призовават гражданите да..

публикувано на 30.03.20 в 12:25

Още двама нарушиха домашната карантина

Двама души, които не спазват наложената им карантина, са установени в община Омуртаг, съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. При проверки полицаите констатирали, че 23-годишен мъж от Веренци и 30-годишна жена от Беломорци не са спазили домашната изолация, наложена им от органите на Регионалната здравна инспекция. Материалите по двата..

публикувано на 30.03.20 в 12:20

Нова транспортна схема в Търговище

Промени в транспортна схема в Търговище се въвеждат със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Вътрешно градските автобусни линии № 3 и № 10 ще се изпълняват на всеки 1 час от 05:30 ч. до 19:30 ч. Линия №10 ще продължи да обслужва и нощните влакове. Спират се автобусите до селата Здравец, Дългач и Миладиновци. Пътуващите от и до Здравец ще могат..

публикувано на 28.03.20 в 12:10