Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Наши IT специалисти с награда

Снимка: Личен архив

Двама братя IT специалисти от Попово - Петър и Любомир Христови, са в екипа на компанията InterSoftPro, която спечели първото място на изложението за електронна търговия eCommerce Berlin Expo в категория „Най-добра иновация“.

Събитието е с изключителна важност за IT сектора. Провежда се в Берлин, Германия, всяка година и успява да събере над 7000 посетители. Неразделна част от изложението са престижните награди eCommerce Germany Awards, за които всяка година се състезават предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпи и компании от целия свят в 10 категории. В два отделни кръга интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти, определя по трима финалисти във всяка категория от общо 100 номинирани.

Тази година в категория "НАЙ-ДОБРА ИНОВАЦИЯ" с първо място бе отличен RoboBIZZ (https://www.robobizz.com) - продукт на български екип от програмисти, който стои зад базирана в София и Лондон компания.

Част от на този екип са и братята поповчани Петър и Любомир Христови.

„В същността си RoboBIZZ представлява усъвършенствана, изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от изкуствен интелект“ – казва Петър Христов.

RoboBIZZ заменя изцяло рутинните процеси в електронната търговия и оптимизира разходите, като дава възможност на всеки предприемач да развива собствен бранд, насочвайки повече средства към дигитален маркетинг и не на последно място - да наблегне на качествено и персонално клиентско обслужване - нещо, което определено липсва в големите електронни пазари.ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова транспортна схема в Търговище

Промени в транспортна схема в Търговище се въвеждат със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Вътрешно градските автобусни линии № 3 и № 10 ще се изпълняват на всеки 1 час от 05:30 ч. до 19:30 ч. Линия №10 ще продължи да обслужва и нощните влакове. Спират се автобусите до селата Здравец, Дългач и Миладиновци. Пътуващите от и до Здравец ще могат..

публикувано на 28.03.20 в 12:10
Търговище

Теглят кредит за европроект

Община Търговище да изтегли краткосрочен кредит от 598 000 лв. до получаването на финансирането по проект „Алтернатива за живот“. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров.  По проекта, който се реализира по Оперативната програма „Региони в растеж“, се изграждат центрове за възрастни и лица с психични разстройства..

публикувано на 27.03.20 в 10:55

Спипаха нарушители на карантина

Образувани са четири досъдебни производства и една проверка по описа на РУ-Омуртаг за нарушаване на разпоредена от здравните власти карантина. Нарушителите са петима, завърнали се от рискова за разпространение на вируса COVID-19 страна. От Областната дирекция на МВР – Търговище съобщиха, че при извършена на 26 март около 9,45 ч. полицейска..

публикувано на 27.03.20 в 10:26

МБАЛ - Търговище в готовност

25 000 лв. общо от дарения е получила МБАЛ -Търговище. Медицинският управител д-р Иван Светулков съобщи за Радио Шумен, че вече е дарен един апарат за дихателна реанимация. С "Тракия глас" има договор за доставката на два апарата. Също и за още два, които ще пристигнат след два месеца. Доставен е един компресор за сгъстен въздух, който ще..

публикувано на 26.03.20 в 14:34

БЧК - Търговище с призив

Призив за даряване на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства  по време на извънредното положение отправят от Червения кръст в Търговище. Средствата ще бъдат изразходвани за инцидентно възникнали здравни, битови и други жизненоважни потребности на семействата от област Търговище. Средствата могат да бъдат дарени чрез..

публикувано на 26.03.20 в 13:18

Проверки за спекула

През вчерашния ден служители на РУ-Търговище и РЗИ-Търговище са извършили съвместни проверки за спазване на разпоредените противоепидемични мерки в 20 търговски обекти в общината. В продължение на два дни през тази седмица служители на РУ-Омуртаг също извършиха съвместни проверки в магазини за хранителни стоки съвместно с представители на..

публикувано на 26.03.20 в 12:21

Ново разписание в Търговище

Промени в транспортна схема в Търговище се въвеждат със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Вътрешноградските автобусни линии № 3 и № 10 ще се изпълняват на всеки 1 час от 05:30 ч. до 19:30 ч. Линия №10 ще продължи да обслужва и нощните влакове. Спират се автобусите до селата Здравец, Дългач и Миладиновци. Пътуващите от и до Здравец ще могат да..

публикувано на 26.03.20 в 10:37