Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разчистват бивш комбинат

4
Снимка: Община Разград

Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат. Това става след публикация на статия в местна медия в края на миналата седмица със  заглавие „Домостроителният комбинат стана огромно сметище“.

Мястото бе посетено от заместник-кметовете на община Разград и директора на дирекция „Програми и околна среда“ Недим Тахиров. Тяхната проверка установи, че нерегламентираното сметище се намира в поземлен имот, собственост от март 2017 г. на фирма „Глоксиния“ ЕООД. Теренът е с обща площ от 128 дка. На собственика ще бъде издадено предписание в разумни срокове да извърши почистване на терена.

Встрани от подхода към терена също има изхвърлени отпадъци. Тъй като пътят е общинска собственост, той ще бъде почистен до края на следващата седмица.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предпазни средства за полицаите

15 предпазни шлема и 15 дезинфектанта предоставиха от община Разград на служителите от сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград. Припомняме, че чрез Общинския кризисен щаб трима предприемачи – Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов дариха на полицаите на седемте КПП-та предпазни шлемове, витамини и дезинфектанти, осигурена..

публикувано на 01.04.20 в 18:40

Плащане на данъци чрез приложение

Община Разград предлага нова възможност за плащане на местни данъци и такси - през дигиталния портфейл iCard. Приложението работи на различни платформи, поддържа и български език. Използването на приложението за плащане на местни налози е лесно: от менюто в горния ляв ъгъл избирате „Местни данъци и такси“; посочвате „Община Разград“; избирате..

публикувано на 01.04.20 в 17:46

3000 маски за Кубрат

Община Кубрат получи над 3000 предпазни маски. Дарението е направено от кмета на общината Алкин Неби и от народните представители от Движението за права и свободи (ДПС) - Ахмед Ахмедов и Ихсан Халил. Маските ще бъдат раздадени по населените места и кметства в лудогорската община. Кметът Алкин Неби съобщи, че дарението е изключително необходимо в..

публикувано на 01.04.20 в 14:01

Трудова злополука в Гецово

57-годишен работник пострада при трудова злополука на строителен обект, съобщават от полицията в Разград. Сигналът за инцидента е подаден около 9,30 ч. вчера на тел.112. Мъжът паднал от алуминиева стълба, докато извършвал ремонт в санитарно помещение на къща в село Гецово. Пострадалият е откаран в МБАЛ – Разград и след преглед е настанен в..

публикувано на 01.04.20 в 10:26

С какви възможности разполага една малка болница

Шест болни за интензивно лечение трябва да приеме Многопрофилната болница в Исперих според заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от края на миналата седмица. „Ще се справим, ако тежките случаи не са повече от три до пет по едно и също време, каза за Радио Шумен управителят на лечебното заведение д-р Абдулах Заргар. " Всичко зависи..

публикувано на 30.03.20 в 16:24

Спирт за институциите

Спирт за дезинфекция е предоставен безвъзмездно на общинските администрации, на институции и държавни предприятия, както и на църквите и джамиите в общинските центрове в Разградско. Спиртът е от Агенция „Митници“ . Общото му количество е 3 000 литра, като днес се разпределят 2 640 литра, а останалите 360 литра ще бъдат запазени като резерв...

публикувано на 30.03.20 в 12:49

Нарушители на карантина

Три досъдебни производства срещу нарушители на карантината са образувани през почивните дни в Областната дирекция на МВР – Разград. Около 14 ч. вчера при проверка в Исперих е установено, че 59-годишен мъж и 42-годишната му жена не са на посочения от тях адрес. Около 16,15 ч. в село Голям Поровец е установено, че поставен под карантина до 4 април..

публикувано на 30.03.20 в 09:38