Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Розова фланелка срещу агресията

Снимка: Личен архив

Дни на толерантността обявиха в Първо основно училище „Христо Ботев“ в Търговище на концерт, посветен на Деня на розовата фланелка. Събраните средства по време на благотворителната акция ще бъдат насочени за построяването на защитено жилище за майки и деца, пострадали от насилие.

С отбелязването на днешния Световен ден срещу тормоза и агресията в училище започна и десетдневката на толерантността, която е част от благотворителната кампания на Национален клуб ЮНЕСКО – България, обясни шестокласничката Людмила Иванова.

"Нашата благотворителна акция продължава от 26 февруари до 8 март, като във фоайето на училището вече има поставена кутия за събиране на дарения", посочи тя.ВИЖТЕ ОЩЕ

Джипита срещу заповед на щаба

Общопрактикуващите лекари в Търговище отказват да изпълняват заповед на председателя на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса Митко Стайков. Това стана ясно по време на заседание на Общинския съвет. Сесията започна с  декларация, прочетена от председателя на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Димчо Димов, който заяви, че със заповедта..

публикувано на 29.10.20 в 11:33

Награда от херцога на Единбург

Четири момичета от Търговище получиха Международна награда от херцога на Единбург. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. Три от тях са от Първо СУ „Свети Седмочисленици - Айсун Исметова, Катерина Стойчева и Селин Билгинова. Четвъртият лауреат е Виктория Грънчарска от Второ СУ „Проф. Никола Маринов”.   Международната..

публикувано на 28.10.20 в 16:41
Митко Стайков - областен управител на Търговище

Митко Стайков с коронавирус

Областният управител на Търговищка област Митко Стайков е дал положителна проба за коронавирус, съобщи самият той в профила си в социалната мрежа. "Вчера се почувствах отпаднал, затова веднага си направих PCR-тест. Въпреки превантивните мерки които съм спазвал, тестът ми за Covid-19 e ПОЛОЖИТЕЛЕН! Оставам на домашно лечение, и се надявам на бързо..

публикувано на 28.10.20 в 12:24

Мъж вилнее в заведение

37-годишен мъж от Търговище е задържан е за обидни думи, закани и хулиганско поведение в заведение край града. това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъжът е нарушил обществения ред и е потрошил част от обзавеждането на обекта. Задържаният за 24 часа е с криминално минало.

публикувано на 28.10.20 в 11:23

Отменят церемонии

Отменят церемониите за връчване на Годишните награди за образование, наука, култура и изкуство в община Търговище. Това съобщават от местната администрация. Тържествата трябваше да се състоят на 29 и 30 октомври. Отличените ще получат своите грамоти и награди по пощата или лично. За наградените във всяка от категориите са определени..

публикувано на 28.10.20 в 09:53

Крути мерки в Попово

Преустановява се посещението на пенсионерски клубове на територията на община Попово до 5 ноември включително. Заповедта на кмета Людмил Веселинов е във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. В документа е записано още, че масови прояви, включително културни и развлекателни, могат да се провеждат при заетост на местата до 50..

публикувано на 26.10.20 в 14:34

Затварят дискотеките в Търговище

Забрана за работа на всички дискотеки, нощни и увеселителни заведения в Търговище  влиза в сила от днес - 23 октомври за срок от 10 дни - до 2 ноември. Това бе решено на заседание на Областния координационен щаб в Търговище. За същия период се забранява провеждането на семейни и фирмени тържества и масови мероприятия на закрито. Кафенета и..

публикувано на 23.10.20 в 18:47