Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Крадец в кметството

Снимка: Pravatami.bg

19-годишен младеж от лознишкото село Бели Лом е установен като извършител на кражба. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

През нощта на 25 срещу 26 февруари той отворил прозорец и проникнал в сградата на кметството в Бели Лом. От незаключена каса задигнал сумата от 470 лв.

Установен и задържан е при проведените незабавни оперативно-издирвателни действия. По случая е образувано бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Витамини и дезинфектанти за полицаите в Разград

Общинският кризисен щаб за борба с Коронавируса в Разград прие и разпредели дарение от витамини и дезинфектанти на обща стойност 30 000 лева. Трима местни предприемачи: Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов са закупили 190 кутии витамини и 190 опаковки от 500 мл немски дезинфектант. Медикаментите и дезинфектантите   ще бъдат използвани от..

публикувано на 28.03.20 в 13:28
Болницата в Исперих

Дарения за болницата в Исперих

По 60 предпазни облекла и   предпазни очила, 400 броя ръкавици и 32 опаковки  хигиенен гел, предостави на МБАЛ - Исперих  д-р Рафи Караджиян, управител на  варненска фирма. Ръководството на лечебното заведение взе решение да сподели полученото дарение с всички болници в Разградска област.  Собствениците на фирми от селата Делчево и Старо..

публикувано на 27.03.20 в 09:44

Областен дари заплатата си

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари заплатата си за март на Дома за стари хора в града за осигуряване на хранителни продукти, безконтактни термометри и предпазни средства за превенция от заразяване с COVID-19 на настанените в социалната институция  възрастни хора. Капацитетът на Дома е 80 души. Параметрите на дарението бяха уточнени..

публикувано на 26.03.20 в 14:57

Съвети по телефона

В условията на извънредно положение Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Емилиян“ към Община Разград работи със своите потребители по всички възможни дистанционни начини, свързани с интернет и телефонна връзка. Специалистите от социалната услуга от днес оказват съдействие и на граждани, които не са потребители на ЦСРИ...

публикувано на 26.03.20 в 12:37

Мъж под карантина - навън

28-годишен мъж от самуилското село Владимировци е нарушил наложената му карантина. Това информираха от Областна дирекция на МВР – Разград. При проверка, извършена около 10.40 ч. на 25 март от служители на РУ-Исперих, е установено, че мъжът не е на адреса и не спазва разпоредената изолация до 4 април. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 26.03.20 в 10:33

Оставяме декларациите на КПП

Обновената бланка-декларация за преминаване през КПП в областните градове от днес е достъпна на сайта на ОДМВР-Разград. Независимо от факта, че гражданите притежават служебна бележка от работодател или друг придружаващ документ, всеки трябва да носи попълнена и подписана декларация, която се оставя на контролно-пропускателния пункт. На 7-те..

публикувано на 25.03.20 в 17:45

Двама пострадаха на пътя

Двама пострадали при катастрофа са настанени в разградската болница без опасност за живота. Инцидентът е станал около 8 ч. на 24 март между селата Веселина и Бели Лом, при който челно са се блъснали два автомобила, съобщават от полицията в Разград. „Ситроен“, управляван от 68-годишен мъж от село Хърсово, който се е движел към Шумен, се е..

публикувано на 25.03.20 в 11:05