Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общински сесии онлайн

Общинският съвет в Каспичан от днес ще излъчва заседанията си онлайн. За целта е създаден нова секция в интернет страницата на местната администрация. От падащото меню на раздел "Общински съвет" трябва да се избере последния раздел под името "Заседания".

След като се кликне върху него, потребителите ще бъдат насочени към друг линк - платформата YouTube. Общинският съвет Каспичан има собствен YouTube канал, който ще предоставя излъчването на сесиите в реално време. Заседанията могат да се гледат и на запис.

Ето и линковете към интернет страницата на Общината и линк към YouTube канала на Общинския съвет.

Линк към интернет страницата на Общината:

http://kaspichan.org/index.php…

Линк към Youtube канала на Общински съвет Каспичан:

https://www.youtube.com/…/UCSOb3MNt-L4VbMWcJpGg2iw/featured…ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат смяна на директора на ТВ Шумен

Искане за освобождаването на директора на Общинския медиен център в Шумен ще внесе общинският съветник от БСП Венцислав Венков. Предложението за отстраняването на Георги Софронов вероятно ще се разглежда на следващата сесия. Венков настоява и за провеждането на нов конкурс. Припомняме, че още през юли Венцислав Венков се изказа критично за работата..

публикувано на 29.10.20 в 12:43

Огнището в Лозево се разраства

Нови 37 случая са установени в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в шуменското с. Лозево. 12 от положителните проби са на персонала и 25 на потребители на социална услуга. Така общият брой на установените случаи става 66. Всички заразени от персонала на Дома са изведени от работните им места и са карантинирани. Обсъжда се..

публикувано на 29.10.20 в 12:32

Признание за инфекционистите

Екипът на инфекциозното отделението в МБАЛ – Шумен да получи тазгодишната награда „Заслужил лекар/ колектив на община Шумен“. Това реши единодушно Общинският съвет в Шумен. Преди гласуването всички съветници в залата станаха на крака и аплодираха медиците, които в момента са на първа линия.  Радио Шумен припомня, че номинацията на медиците от..

публикувано на 29.10.20 в 11:55

Разкриха схема за измама на чужденци

Схема за парична измама разкриха служители на Областната дирекция на МВР – Шумен. Ч ужденец подал жалба, че превел 3300 евро на български граждани, след като бил заблуден. В хода на досъдебното производство е претърсено жилище на улица "Шейново" в Нови пазар, обитавано от 40-годишна жена.  Иззети са копия на български лични карти, СИМ карти за мобилни..

публикувано на 29.10.20 в 11:18

Кметовете на села с по-високи заплати

С 20% се увеличават заплатите на всички кметове на села в община Шумен от 1 октомври. Това реши Общинският съвет днес. Предложението, внесено от групата съветници на ДПС, беше подкрепено и от общинското ръководство. Парите за заплати на селските кметове са осигурени от държавния бюджет, като за 2020 година определената за община Шумен сума е 311 600..

публикувано на 29.10.20 в 11:07

Безработицата в Шумен е над 10%

6129 безработни от област Шумен са постъпили на работа през деветте месеца на 2020 г. Само през септември в заетост са включени 616 души. Над 82% са намерили реализация на първичния трудов пазар. През изминалия месец в бюрата по труда от областта са заявени 579 работни места. Най-много са от сферата на строителството, преработващата..

публикувано на 29.10.20 в 10:15

Ивански без вода днес

Шуменското село Ивански ще е без вода днес. Това съобщават от ВиК Шумен. Водоподаването ще бъде преустановено от 09:00 до 17:00 поради извършване на планови ремонти на ПС " Ивански " за обслужване на помпени агрегати във връзка с предстоящия зимен сезон.

публикувано на 29.10.20 в 08:18