Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметове регистрират задни дворове

Снимка: Община Търговище

Кметовете на населени места и кметските наместници в община Търговище бяха запознати днес с промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност, които касаят задължителната регистрация на личните стопанства от т. нар. тип „заден двор“.

Съгласно промените, собствениците или ползватели на животновъдни обекти – лични стопанства, подлежат на регистрация в Областната дирекция по безопасност на храните. За целта собственикът или ползвателят на обекта подава заявление по образец до директора на ОДБХ чрез кмета или кметския наместник по местонахождение.

До 13 март кметовете трябва да представят пред Община Търговище протоколи от проведени събрания по населените места за запознаване на населението с новите изисквания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Попово с нов договор за боклука

Община Попово прекрати договора с фирма „Еко Инвест Север“ заради системно неизпълнение на задълженията по сметосъбирането и сметоизвозването. Това съобщиха от местната администрация. Във връзка с неотложността на ситуацията е сключен нов договор чрез пряко договаряне с фирма „Еф Си Си България” ЕООД до провеждане на нова обществена поръчка...

публикувано на 26.05.20 в 15:50

Нов шеф на Районното управление

Ст. инсп. Станчо Ганчев е временно преназначен на длъжност началник на Районно управление -Търговище със заповед на министъра на вътрешните работи от 19 май 2020 г., съобщават от полицията. Досега той бе началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ в отдел „Криминална полиция“ при Областната дирекция на МВР –..

публикувано на 26.05.20 в 15:18

Мъж под карантина с екоакция

Докато е в карантина, Йордан Алексиев от Омуртаг организира акция за почистване на града си. Младият мъж учи и работи в Лондон, но се прибрал в родината, защото всички дейности преминават онлайн. Докато изкарва времето си в задължителната след прибиране у нас 14-дневна карантина, той решил да организира почистване на родния си град...

публикувано на 26.05.20 в 12:55

Общински дружества на печалба

Близо 58 000 лв. е печалбата на общинските търговски дружества в Търговище за 2019 г. Приходите им са 687 000 лв. Най-голяма нетна печалба за годината отчита „Общински пазари“   - 36 000 лв., „Адапт“ има 28 000 лв., вестник „Знаме“ приключва 2019 г. с печалба от 3000 лв., която е по-висока от отчетената за 2018 г. Изключение прави единствено..

публикувано на 26.05.20 в 12:00

Мълния подпали вила край язовир

Екип служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Омуртаг са реагирали на получен на 25 май сигнал за възникнал от мълния пожар. Пламъците са обхванали покрива на вила в района на язовир „Царевци“ в община Омуртаг. В резултат на инцидента са унищожени 15 кв м покривна конструкция, сградата е спасена от огъня.

публикувано на 26.05.20 в 11:18

Виртуален ученически концерт

Виртуален концерт, посветен на 24 май, подготвиха учениците от профилираните паралелки с изучаване на музика и хореография във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. В него участват ученици от І до ХІІ клас. Заедно със своите учители те поздравяват хората на изкуството, на словото и духа. Техните изпълнения са за всички, които носят в..

публикувано на 24.05.20 в 10:50

Отрицателни проби в Търговище

Отрицателни са тестовете на медицинския персонал, имал досег с починалия от COVID-19 пациент в болницата в Търговище. Изследвани са и двама пациенти на болниците в Търговище и Омуртаг, за които е имало съмнение за симптоми на коронавирус. Резултатите им също са отрицателни.   Днес са направени 16 бързи теста на работещи те в Комплекса за..

публикувано на 22.05.20 в 16:42