Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Плащайте данъци по банков път

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Шумен прикани гражданите да заплащат своите местни данъци и такси по банков път или чрез системата Изипей. Препоръката е във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19, за да няма струпвания на хора в общинската данъчна служба. Плащанията се извършват по следната банкова сметка: BG 85 IABG 7477 8400 5867 00, BIC: IABGBGSF, Интернешънъл Асет Банк АД – клон Шумен. Отбелязват се и кодовете за вида плащане: 44 21 00 – за данък върху недвижимите имоти; 44 23 00 – за данък върху превозните средства; 44 24 00 – за такса битови отпадъци.

 От общинската администрация припомнят, че сроковете за подаване на декларации за придобит недвижим имот и придобито пътно превозно средство са 2  месеца, а при наследяване са 6 месеца. От началото на миналата година общината извършва и служебно деклариране вместо данъчно задълженото лице.

Въпроси от физически и юридически лица, свързани със Закона за местни данъци и такси могат да се задават на имейл адрес: r.atanasova@shumen.bg , като задължително трябва да се посочи ЕГН/ЕИК и телефон за връзка. Административни услуги гражданите могат да заявяват през сайта на общината: https://www.shumen.bg/. Плащането на административните услуги се извършва по същата банкова сметка по код за вида плащане 44 80 07. Електронни услуги се заявяват на адрес: https://shumen.imeon.bg:4443/WebUslugi/websiteapp/. За целта е необходим електронен подпис.

Допълнителна информация може да се получи на денонощния телефон за сигнали и предложения в Община Шумен: 054/ 857 677.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затваряме граници за няколко страни

Oт днес Бългapия зaтвapя гpaницитe cи зa чyждeнци oт Maлтa, Aндopa и Гpyзия. Влизането се ограничава заради влошаената епидемиологична обстановка в тези страни. Това е поредна група от държави, чийто граждани вече не могат да влизат у нас. Такова ограничение вече важи за Великобритания, Испания, Кипър и други страни. Мерките не важат..

публикувано на 26.07.21 в 11:21

Три области без новозаразени с COVID-19

Няма нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие в три области от Североизтока  – Разград, Силистра и Шумен. Двама са новозаразените в Търговищко, а един – в Русенско. Това са данните от Единния информационен портал.  В страната през изминалото денонощие са установени нови 57 заразени с коронавирусна инфекция. Те са под 1% (0,66%) от..

публикувано на 26.07.21 в 07:24

Слънчево начало на седмицата

Най-топло тази сутрин е в Русе, където в 6 ч. сутринта термометрите спряха на 20 градуса. В Силистра е 18, в Разград – 17, в Шумен – 13 градуса. И днес ще преобладава ясно и слънчево време. Сутринта във вътрешността на района ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб вятър от север – северозапад. След обяд вятърът над целия район ще е..

публикувано на 26.07.21 в 07:13
Златни пясъци

Седмична прогноза 26 юли - 1 август

 В периода ще бъде предимно ясно и слънчево. През първата половина от седмицата вечер във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб вятър със северна компонента, денем вятърът ще е слаб от източна четвърт, следобед по крайбрежието подсилен от бриз. След сряда ще духа предимно слаб вятър от южна четвърт, във вътрешността често ще е..

публикувано на 25.07.21 в 15:25

Шах с пешката

Гросмайстор Радослав Димитров от Шахматен клуб "Абритус" спечели турнира по ускорен шахмат в Шумен. Той записа 8 точки след 7 победи и две ремита в девет кръга в двудневното състезание, което се проведе в Зала "Арена Шумен". На втора позиция в крайното класиране е гросмайстор Васил Спасов, състезател на Спортния клуб по шахмат "Шумен". На трето..

публикувано на 25.07.21 в 13:26

Годишнина от рождението на Елиас Канети

С поднасяне на цветя и беседа в Русе бе почетена 116-та годишнина от рождението на Елиас Канети. Церемонията и последвалият разговор се проведоха пред паметника на немскоезичния писател, намиращ се на едноименния площад в крайдунавския град. По традиция в събитието участваха много граждани, а също и представители на Областната администрация и..

публикувано на 25.07.21 в 12:33

Пореден протест

С надпис „Път към Луната“ осъмна пътят Кубрат – Тутракан в района на отсечката към село Бисерци. Проявата eпоредна форма на протест заради лошото състояние на републиканското шосе между кубратските села Бисерци, Божурово и Юпер. Над 100 човека се включиха в два лъча на поредната протестна акция, която се състоя в селата Божурово и Бисерци. Искането..

публикувано на 25.07.21 в 10:35