Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цял Шумен в битка със заразата

2
Паметник "Създатели на българската държава"
Снимка: Радио Шумен

Като изказваме нашата огромна благодарност към всички, които вече се включиха в дарителската кампания „Помогни сега“ за събиране на средства за борба с COVID-19, ви призоваваме да подкрепите тази изключително важна за града ни инициатива", се казва в призив на Община Шумен и Стопанската камаракъм всички шуменци, представители на бизнеса и професионалните организации.

"Тежката ситуация, в която се намира страната, и реалните рискове за всеки от нейните граждани налагат спешни мерки за ограничаване на разпространението на заразата. Част от тях са свързани със закупуването на необходимите предпазни средства, консумативи, облекла и апаратура за създаване на условия за адекватни действия от страна на лекарите, медицинските сестри, фелдшерите, санитарите, социалните работници и всички други наши съграждани, чието професионално призвание им отрежда най-тежката, най-опасната и най-отговорна роля в човешкото противодействие на пандемията. В тези нелеки дни на тревожна неизвестност дарените от вас средства, наред с чисто финансовата си стойност, биха придобили и високата морална стойност на хуманния жест, показващ силата на човешката съпричастност", се казва още в призива.


За желаещите да се включат в дарителската кампания „Помогни сега“ припомняме още веднъж сметката на фонда:

Уникредит Булбанк, Шумен 

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF 

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Нови пазар без вода

Без вода е ул. "Патриарх Евтимий" в Нови пазар, съобщават от ВиК - Шумен. Причината е авария на водопроводната мрежа. Екип на дружеството вече работи по отстраняването на проблема, очаква се водоподаването да бъде възстановено до 14 ч.

публикувано на 08.04.20 в 09:25

Първи починал в Шумен след COVID-19

Първи пациент с прекарана инфекция от коронавирус почина в Шумен. Това съобщиха от МБАЛ - Шумен. Мъжът е на 66-годишна възраст, коронавирусната инфекция при него е била овладяна и е имал 2 отрицателни  резултата. Той обаче е имал тежко придружаващо заболяване – напреднал белодробен карцином. От взетите вчера 8 проби няма положителни за COVID-19,..

публикувано на 08.04.20 в 09:17

Говори с кмета по телефона

Телефонна приемна с граждани ще проведе кметът на Русе Пенчо Милков на 10 април . На нея ще присъстват ресорните заместник-кметове и секретарят на общината. Желаещите да се запишат за приемна ще могат да го направят днес - 8 април, от 15:00 до 17.30 ч. на телефон: 082 881 745 . Промяната се налага заради въведените ограничения, свързани с..

публикувано на 08.04.20 в 09:04

Деветима глобени в парка

Девет акта за нарушения по Закона за здравето са съставили полицейски служители в село Тодор Икономово в ранния следобед днес. Местни жители са нарушили забраната на здравния министър по време на въведеното извънредно положение за посещение на паркове, градинки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Четири полицейски екипа от РУ-..

публикувано на 07.04.20 в 16:34

Тази нощ ни очаква розова Суперлуна

Тази вечер можем да наблюдаваме розова Суперлуна. Това ще бъде най-голямото пълнолуние за годината, тъй като перигей и пълната фаза на Луната съвпадат почти точно, обясни за Радио Шумен  астрономът доц. Сунай Ибрямов. "Това явление се наблюдава, когато пълнолунието и перигеят на Луната съвпадат или са най-близки във времето. Перигей на Луната..

публикувано на 07.04.20 в 16:13

Нападател на жени остава в ареста

Апелативният съд във Варна потвърди определеното на 25 март от Шуменския окръжен съд задържане под стража на Недко М. Повдигнатото му обвинение е за грабеж в големи размери, извършен след заплаха и представляващ опасен рецидив. 38-годишният мъж откраднал дамска чанта на 8 октомври миналата година в Шумен. Престъплението било разкрито почти два месеца..

публикувано на 07.04.20 в 14:00

Къпят Шумен с "горчива вода"

Продължава ежедневното миене на улици в Шумен. От 6.00 до 14.00 ч. всеки ден работници от общинското предприятие „Чистота“ почистват северна част на града. Дейностите обхващат главните и централни артерии, както и по-малките напречни улици. Всеки ден работата започва с измиване на района около МБАЛ-Шумен и вътре в двора на болницата, съобщи директорът..

публикувано на 07.04.20 в 13:49