Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Решения при закрити врати

Община Велики Преслав да иска авансово плащане от 942 хил. лв., за да започне подмяна на водопроводи  в селата Драгоево, Златар,  Миланово, Кочово и Троица, по проект, спечелен през 2018 г. Това единодушно решение бе взето на закрито заседание от Общинския съвет в Преслав.

Съветниците решиха още управителят на БКС Валентин Вълев да продължи да ръководи комуналната фирма без конкурс, без програма и без да е изпълнил това, което е обещал през 2016 г. Въпросът за БКС влезе за обсъждане защото изтича срокът на договор за управление. За новия мандат на инж. Валентин Вълев гласуваха съветниците от ГЕРБ и ДПС. Само Милена Маринова, от всичките 16 присъствали съветници, беше против защото управителят не е изпълнил старата си задължения и го преизбират без да е представил отчет и програма за нов мандат.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Съпрузи са жертвите от трагедията на пътя

52-годишен мъж от Шумен и 48-годишната му съпруга са загинали при пътнотранспортното произшествие на пътя Търговище - Шумен вчера следобед. Това съобщиха от шуменската полиция. Трагедията стана вчера около 12:40 ч.. 52-годишният мъж, който бил зад волана на лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация, се движил в посока към Шумен. Навлязъл в..

публикувано на 27.07.21 в 14:36

Милиони жълти стотинки в Шумен

Близо 30 000 лева вече са събрани в благотворителната акция „Жълти стотинки“, която тази година ще подпомогне с апаратура отделението по неонатология в шуменската болницата. Това каза за Радио Шумен Милена Ламбрева, координатор и участник в кампанията. "Точната сума е 28 745 лева, сред които имаме суми от постоянния пункт в Шумен от 2668 лева и 69..

публикувано на 27.07.21 в 14:08
Голямата базилика в Плиска

Плиска се побратимява с Корфинио

Първата българска столица Плиска ще се побратими с италианския град Корфинио. В малкото градче в Южна Италия е изсечена първата монета с името на държавното образувание Италия, което е съюз между италийските народи от източната страна на Апенините. Това каза в интервю за Радио Варна почетният консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио. По..

публикувано на 27.07.21 в 10:36

Катастрофа до "Технополис"

Катастрофа стана преди минути на булевард „Симеон Велики“ в Шумен, в района на бензиностанция "Ал и Ко" и магазин "Технополис" в квартал „Тракия“. Товарен автомобил е ударил лека кола, видя репортер на Радио Шумен. При инцидента няма пострадали, вероятната причина за произшествието е неспазване на дистанция. Движението в района е затруднено...

публикувано на 27.07.21 в 09:58

В готовност срещу пожарите

Всички стопанства на територията на Североизточното държавно предприятие имат готовност да се справят с евентуални запалвания в държавните горски територии. Това е заключението на експерти от Регионалните дирекции по горите в Шумен и Варна, пожарните служби и служители на предприятието. Проверени са всички водоизточници, от които ще се черпи вода..

публикувано на 27.07.21 в 09:32

Съветници срещу бизнес плана на ВиК

Бюджетната комисия на шуменския Общински съвет не прие бизнес плана и инвестиционната програма на ВиК - Шумен и дава мандат на представителя на Общината да гласува против. Аргументът на съветниците е, че отново се предлагат 504 000 лева инвестиции срещу по-висока   крайна цена на водата. Бюджетната комисия е против договор между водното дружество и..

публикувано на 26.07.21 в 16:47

Тежка катастрофа отне два живота

Мъж и жена загинаха на място при тежка катастрофа на пътя между селата Градище и Черенча днес следобед. Други трима са откарани в шуменска болница за преглед, съобщават от полицията в Шумен. Инцидентът е станал минути преди 13 часа днес между лек автомобил „Пежо 307“ с шуменска регистрация и товарен автомобил „Рено“ със софийска регистрация, а след..

обновено на 26.07.21 в 16:30