Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

409 под карантина в Търговищко

Снимка: PixaBay

409 души от Търговищка област са поставени под карантина. Това съобщи за Радио Шумен д-р Марин Йовов от РЗИ - Търговище.

На 54 от тях изолацията вече е изтекла. Останалите 207 се наблюдават от общопрактикуващите лекари, а 148 - от РЗИ.

Има постъпили сигнали за нарушаване на карантината, които се проверяват, но до момента нямаме наложени санкции, каза д-р Йовов.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Търговище

Теглят кредит за европроект

Община Търговище да изтегли краткосрочен кредит от 598 000 лв. до получаването на финансирането по проект „Алтернатива за живот“. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров.  По проекта, който се реализира по Оперативната програма „Региони в растеж“, се изграждат центрове за възрастни и лица с психични разстройства..

публикувано на 27.03.20 в 10:55

Спипаха нарушители на карантина

Образувани са четири досъдебни производства и една проверка по описа на РУ-Омуртаг за нарушаване на разпоредена от здравните власти карантина. Нарушителите са петима, завърнали се от рискова за разпространение на вируса COVID-19 страна. От Областната дирекция на МВР – Търговище съобщиха, че при извършена на 26 март около 9,45 ч. полицейска..

публикувано на 27.03.20 в 10:26

МБАЛ - Търговище в готовност

25 000 лв. общо от дарения е получила МБАЛ -Търговище. Медицинският управител д-р Иван Светулков съобщи за Радио Шумен, че вече е дарен един апарат за дихателна реанимация. С "Тракия глас" има договор за доставката на два апарата. Също и за още два, които ще пристигнат след два месеца. Доставен е един компресор за сгъстен въздух, който ще..

публикувано на 26.03.20 в 14:34

БЧК - Търговище с призив

Призив за даряване на финансови средства в подкрепа на социално слаби семейства  по време на извънредното положение отправят от Червения кръст в Търговище. Средствата ще бъдат изразходвани за инцидентно възникнали здравни, битови и други жизненоважни потребности на семействата от област Търговище. Средствата могат да бъдат дарени чрез..

публикувано на 26.03.20 в 13:18

Проверки за спекула

През вчерашния ден служители на РУ-Търговище и РЗИ-Търговище са извършили съвместни проверки за спазване на разпоредените противоепидемични мерки в 20 търговски обекти в общината. В продължение на два дни през тази седмица служители на РУ-Омуртаг също извършиха съвместни проверки в магазини за хранителни стоки съвместно с представители на..

публикувано на 26.03.20 в 12:21

Ново разписание в Търговище

Промени в транспортна схема в Търговище се въвеждат със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Вътрешноградските автобусни линии № 3 и № 10 ще се изпълняват на всеки 1 час от 05:30 ч. до 19:30 ч. Линия №10 ще продължи да обслужва и нощните влакове. Спират се автобусите до селата Здравец, Дългач и Миладиновци. Пътуващите от и до Здравец ще могат да..

публикувано на 26.03.20 в 10:37

Търсят доброволци в Омуртаг

Апел за доброволци отправи кметът на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов. В обръщението му в социалните мрежи се казва, че хората са нужни, за да помагат на лекарите и медицинския персонал, както и на служителите от регионалните здравни инспекции. Кметът на Омуртаг уточнява, че за всички са осигурени необходимите предпазни средства, а доброволците ще..

публикувано на 26.03.20 в 08:44